İstanbul Üsküdar'da kaldığı otelin önünde ölü bulunan İtalyan voleybolcu Ituma'nın annesi Elizabeth Ituma, "Kızım çok güçlüydü" diyerek intihar iddialarına inanmadığını söyledi.

Eczacıbaşı Dynavit karşılaşması için İstanbul’a gelen 18 yaşındaki İtalyan voleybolcu Julia Ituma’nın annesi Elizabeth Ituma, kızının dün (13 Nisan) Üsküdar'da kaldığı otelin önünde ölü bulunmasının ardından İtalya basınına konuştu. Elizabeth Ituma, intihar iddialarına inanmadığını belirtti.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, ölüm haberi üzerine Türkiye’ye gelen anne Ituma, kızının intihar etmiş olabileceği iddiasının basına yansımasının ardından La Repubblica gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’Kızım çok güçlüydü, pencereden atlamak istediğine inanamam’’ ifadelerini kullandı.

'POLİS ITUMA'NIN TELEFONUNU İNCELİYOR'

İtalyan kamu yayıncısı Rai’nin haber kanalı RaiNews24 de konuya ilişkin bu sabahki haberinde, ‘’Türk medyası intihar tezinden bahsediyor ama resmi olarak ölüm sebebi henüz kesinleşmedi’’ ifadesine yer verdi. Rai, Ituma’ya otopsi yapılmasının beklendiğini de ekledi. Il Messaggero gazetesi de olaya ilişkin haberinde, olayın ‘'bilinçli bir tercih olabileceği gibi bir kaza da olabileceğini’' yazdı.

İtalyan basınındaki haberlere göre 13 Nisan Çarşamba günü Eczacıbaşı Dynavit maçı sonrası Igor Gorgonzola Novara takımının oyuncuları akşam yemeğine gittikten sonra otele döndü. Otelin kamera kayıtlarına göre, Julia Ituma saat 22.30-23.50 arasında koridorda tek başınaydı. Bu sırada elinde cep telefonu olduğu, polisin telefon üzerinde incelemeler yaptığı belirtildi.

'EN SON ANNESİ VE ARKADAŞIYLA KONUŞTU'

La Repubblica’ya göre Ituma saat 22.00 gibi annesini aradı ve ‘’Anne, kaybettik. 2 sayı yaptım ama takım berbattı’’ dedi. Gazete, Ituma’nın son telefon görüşmelerinden birini liseden bir arkadaşı ile yaptığını yazdı. Haberde, ‘’Gençlerin yaptığı şekilde kavga ettiler. Sevgililer miydi? Bilinmiyor ama uzun ve ağır şekilde tartıştılar. Öyle ki sonra çocuk, Julia’nın sakin olduğundan emin olmak için Lucia’ya (oda ve takım arkadaşı) mesajlar yolladı’’ denildi.

İspanyol oyuncu Lucia Varela, Ituma’nın gece odaya gelmesinden sonra saat 01.30’a kadar konuştuklarını anlattı. Varela, daha sonra uyuduğunu ve hiçbir şey fark etmediğini, sabaha karşı resepsiyondan aranınca oda arkadaşının öldüğünü öğrendiğini söyledi.