PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan çocuklarının eylemine ses vermek isteyen ailelerin 9 Nisan’da başlattıkları Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde yapmak istedikleri oturma eylemi 20’nci gününde bir kez daha engellendi.

Eyleme destek amaçlı Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ile Özgür Genç Kadın (ÖGK) Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) temsilcilerinin yanı sıra 3 günlük açlık grevi eyleminde olan ESP üyeleri, Ümit Yıldız, Makbule Özdemir, Aygül Akyüz de katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe Örgütü binasında bir araya gelen aileler, buradan cezaevine gitmek için araçlarına doğru yürüdü.

İlçenin 50 metre ilerisinde bulunan araçlarına doğru yürüyen ailelerin önü  polisler tarafından kesildi. Polis ile tartışan aileler, “Çocuklarımız için buradayız. Ne yapsanız ne etseniz de vazgeçmeyeceğiz” diyerek oturma eylemi başlattı.

‘GÖZALTINA ALIRSANIZ ALIN’

Aileleri ablukaya alan polislerin, “Burada oturmaya devam ederseniz gözaltı yapacağız dağılın” demesi üzerine aileler, “Avukatlarımız gelene kadar kalkmayacağız. Gözaltına alırsanız alın, bizi burada öldürürseniz öldürün” diyerek yanıt verdi.

Ailelere müdahale eden polisler, herkesi zorla ayağa kaldırdı. Polise tepki göstererek ilçe binasına geri dönen aileler, yarın kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı