Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde başkanlık koltuğunu CHP'li İsmail Işık'a kaptırmasından, kendilerini 'Hizmet Grubu' olarak niteleyen arkadaşlarını sorumlu tutan AKP'li Mehmet Özkan, hakkını helal etmediğini söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Biga'da üst üste iki dönem belediye başkanlığı yapan AKP'li Mehmet Özkan, üçüncü kez başkan adayı oldu. Ancak 699 oy farkla seçimi CHP'li İsmail Işık kazandı. Eski Belediye Başkanı Mehmet Özkan 5 Nisan tarihinde, Facebook sayfasında seçimlerle ilgili sitemini bildiren bir yazı paylaştı. Seçimi, kendilerini 'Hizmet Grubu' olarak niteleyen arkadaşları yüzünden kaybettiğini ileri süren Özkan, tepkisini dile getirdi. 

AKP'li Mehmet Özkan, facebook'ta paylaştığı sitem dolu yazısında şunları anlattı:

"Bir gün kendilerini hizmet grubu olarak tanımlayan arkadaşlar ziyaretimize gelmişti. Konuşmanın bir yerinde, 'Sizin oyunuza ihtiyacımız yok mu demek istiyorsunuz?' dediler. Cevaben dedim ki 'Eğer içinizden bir kişi böyle yaparsa ona asla hakkımı helal etmem. Zira 10 yıldır bir kere size 'hayır' demedim. Şahsi imkanlarımı dahi sizin çalışmalarınız için feda ettim. Dünyada değilse de ahrette hesabını sorarım.' İlkesizliğin, ölçüsüzlüğün ve de vefasızlığın en vahim örneğini sergilediler. Hesabı dünya olmayanın kaybedeceği bir şey yoktur. İnanır mısınız, ne ben ne de ailem üzüntüyü yüreğimize dokundurmadık bile. Hakkımızda hayırlı olacağını düşünüyoruz. Ama siz bu imtihanda asıl kaybedensiniz eski dostlar! Vicdanınız sizi asla bırakmayacak bilesiniz. Size hakkımı asla helal etmeyeceğim bilesiniz."

Facebook sayfasını kapatan Özkan, "Yazıyı ben yazdım, ama sayfayı kapattım. Son sözüm ondan ibaret. Konuyu artık kapatalım, herkes işine baksın. Yeni seçilen arkadaşların da yolları açık olsun" dedi.