İstanbul'da bulunan etüt ve beslenme uygulamalı 19 ilköğretim okulunun kapatılacak olması, öğrenci velilerince protesto edildi. Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi otoparkında toplanan veliler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle "Okuluma dokunma", "Emanetime sahip çık", "Beni evde yalnız bırakma" şeklinde slogan atarak, İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına konuşan öğrenci velisi Tevfik İçel, etüt ve beslenme uygulamalı okulların, çalışan anne ve babaların çocuklarının günlük her türlü ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılayan okul modeli olduğunu söyledi. İçel, okullar sayesinde çalışan anne ve babaların çocuklarının, devlet okulunda gelişim sürecini güvenli bir ortamda tamamladığını anlattı.

 

"Milli Eğitim Müdürlüğü, yapmış olduğu açıklamada, etüt beslenme okullarının eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırdığını iddia etmiştir" diyen İçel, bu okulların kapatılarak çalışan anne ve babaların mağdur edileceği, bütçelerine uygun olmayan özel okullara, etüt merkezlerine ve bakıcılara mahkum edileceğini savundu.

 

Veliler, açıklamanın ardından dağıldı.

 

İstanbul'da kura ile öğrenci alınan etüt ve beslenme uygulamalı ilköğretim okulları 1995 yılında açılmıştı. Okulların, kamuoyunda 4 4 4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran eğitim sistemi çerçevesinde kaldırılması amacıyla çalışma başlatılmıştı.