İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) ortak çalışmasıyla servis şoförlerine yönelik yapılacak soruşturma sonrası, sabıka kaydı olan, suça karışan, son beş yıl içinde alkollü araç kullanan veya ölümlü trafik kazasına karışan ve hız kurallarını ihlal eden sürücüler meslekten men edilecek. 

Bakanlık ve EGM’nin bu adımı, geçen günlerde Ümraniye Bilge Soyak İlköğretim Okulu öğrencilerini taşıyan iki ayrı firmanın sürücüleri arasında öğrenci taşıma konusunda silahlı kavga çıkmasının hemen ardından geldi.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, bakanlık talimatı üzerine tüm servis sürücülerine GBT taraması ve güvenlik incelemesi uygulanacak.

Sorgu sonucunda sabıka kaydının bulunduğu, suça karıştığı, son beş yıl içinde alkollü araç kullandığı veya ölümlü trafik kazasına karıştığı  ve hız kurallarını ihlal ettiği belirlenen sürücüler meslekte men edilecek, yasalara aykırı sürücü çalıştıran firmaların da ruhsatları da iptal edilecek.

‘ADLİ SONUCA GÖRE KARAR VERECEĞİZ 

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, valiliğin okullar açılmadan önce servis seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi konusunda bir genelge yayınladığını hatırlatarak “Şoförlerin eğitilmesi için talimat verildi. Bu son konuda adli makamlardan çıkacak sonuca göre, biz de tedbirlerimizi alacağız. Servis, kantin gibi okullarımıza hizmet veren yerlerle ilgili ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri teyakkuz halindedir” diye konuştu.

Öte yandan silahlı kavganın tarafları olan Çakır Turizm ile Efor Turizm inceleme başlatıldı.