Bingöl’de geçtiğimiz hafta, merkez Yenişehir Mahallesi'nde bulunan 100. Yıl İlköğretim Okulu önünden 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki kız çocuğu, 25 yaşındaki Muhammed Ç. isimli bir kişi tarafından kaçırıldı.

 Olayı gören yurttaşların durumu çocuğun ailesine bildirmesi üzerine polise haber verildi. Ardından çocuğun bulunması için çalışmalara başlandı.

KAÇIRAN KİŞİNİN SİLAHLI FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Artı Gerçek’ten Remzi Budancır’ın haberine göre, 100. Yıl İlköğretim Okulu önünde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, çocuğun Muhammed Ç. tarafından siyah bir araca bindirilerek kaçırıldığını tespit etti.

Öte yandan çocuğu kaçıran Muhammed Ç.’nin silahla çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığı görüldü. Bu görüntülerin ortaya çıkması üzerine Muhammed Ç.’nin korucu olduğu iddiası kentte yayıldı. Ancak şüphelinin korucu olmadığı ortaya çıktı.

İDDİALAR BASINDA YER ALDI

Olayın ardından Muhammed Ç. ile ilgili farklı bilgiler de ortaya çıktı. Ç’nin Bingöl merkeze bağlı bir köyde ikamet ettiği ve evli olduğu öğrenildi.

Kaçırma olayının ardından çocuğun bulunmaması tepkilere neden oldu. İddialar bingölhaber.net adlı internet sitesinde yer aldı.

Sitede yayınlanan habere göre, Muhammed Ç., alıkoyduğu çocuğu 9 Şubat’ta Bingöl merkeze bağlı Uydukent Mahallesi'ne bırakarak kaçtı.

Ardından polisleri arayarak çocuğu bıraktığı adresi bildirdi. Çocuğunun ailesi, polislerle birlikte kız çocuğunu bırakıldığı Uydukent Mahallesi'nden alarak hastaneye götürdü.

KAMUOYU BASKISI SONUÇ VERDİ

Kentte tepkilere neden olayla ilgili Bingöl Barosu harekete geçti. Baro bünyesinde oluşturulan bir heyet hem savcılıkla hem de Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ile görüşerek, failin yakalanması için çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Heyette yer alan avukatların verdiği bilgilere göre baskı üzerine şüpheli kısa sürede yakalandı.

ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARA UĞRADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Hastaneye kaldırılan çocuğun cinsel istismara uğradığı tespit edildi. Cinsel istismar olayı rapora da yansıdı. Çocuğun bulunmasının ardından ifade veren annesi, “Çocuğumun daha çok yıpranmasını istemiyorum. Bizim başımıza gelenlerin başkalarının başına gelmemesi için hak ettiği cezayı almalı” dedi.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI KONULDU

Konuya ilişkin bir açıklama da Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi. Kaçırma olayında Muhammed Ç.’ye yardım ettikleri tespit edilen F.G., R.İ. ve J.M. isimli kişilerin aynı gün yakalandığı ve ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirten savcılık, firari şüphelinin ise 11 Şubat 2019 tarihinde yakalandığını, 12 Şubat 2019 tarihinde ise sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığını aktardı.

Kaçırılan çocuk koruma altına alınırken, dosyaya gizlilik kararı konuldu.

Kaynak: Artı Gerçek