İstanbul Okmeydanı’nda polisin zırhlı bir araç ile Suriyeli Raşid Oso'ya çarparak öldürmesini protesto eden yurttaşlara polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. 

Okmeydanı halkı, Akrep tipli zırhlı aracın ezmesi sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Raşid Oso için Okmeydanı Sağlık Ocağı önünde bir araya geldi. "Çocuklar yaşasın mahallemizde polis istemiyoruz" yazılı pankartı açarak yürüyüşe geçen yurttaşlar, "Çocuklar için adalet", "Dün Berkin, bugün Raşid çocuklardan elini çek", "Adalet çocukların kahkahaları ile gelecek" yazılı dövizleri taşındı. 

"Katiller halka hesap verecek", "Çocukların gülüşü adaleti kuracak" ,"Katil polis mahalleden defol" sloganları atan yurttaşlar, yürüyüşlerini Oso'nun yaşamını yitirdiği yerde sonlandırdı. 

‘BİR ÇOCUĞUN DAHA ÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

dihaber'de yer alan habere göre polisin, "Yaptığınız gösteri uygun değildir. Dağılın" anonslarına aldırış etmeden Oso'nun katledildiği yer olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Okmeydanı Temsilciliği önüne gelen yurttaşlar, buradan polise "Mahallemizde bir çocuğun daha ölmesini istemiyoruz. Okmeydanı halkı buna izin vermeyecektir" sözleriyle tepki gösterdi. 

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Burada açıklama yapmak isteyen yurttaşlara, polis ses bombası, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Yurttaşların karşılık vermesiyle çıkan çatışma, ara sokaklara sıçradı. Kısa süren gerginlik daha sonra sona erdi.