Okmeydanı halkı, son dönemde mahallelerinde artan uyuşturucu satışı ve kullanımına tepki göstermek amacıyla "Uyuşturucuya hayır" yürüyüşü gerçekleştirdi.

Okmeydanı halkı, "Mahallemizde uyuşturucuya ve çeteleşmeye izin vermeyeceğiz" pankartı eşliğinde Okmeydanı Sağlık Ocağı önünden Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüdü.

Yürüyüşe Halkevleri, Okmeydanı Cemevi, HDP, SODAP, ÖDP yanı sıra mahalle sakinleri de evlerinin balkonundan alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşte, Gülsuyu'nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik, İkitelli'de çeteler tarafından öldürülen Birol Karasu ve Gazi Mahallesi'nde çeteler tarafından öldürülen Battal Tepeli'nin hatırlatıldı.

Eyleme katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Milletvekili Ali Kenanoğlu, dünyanın her yerinde direnen mahallelerde devletlerin bilinçli olarak uyuşturucuya müsaade ettiğini söyledi.

Kenanoğlu, "Aynı devlet aklı Okmeydanı'nda da mevcut. Burasını da uyuşturucu yuvası haline getirmek istiyorlar ama buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

'DÜŞÜNEN GENÇLER UYUŞTURUCU İLE TESLİM ALINMAK İSTENİYOR' 

Ortak basın açıklamasını okuyan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Sözcüsü Aysel Önal, Önal, "Sokağa çıktığımızda neredeyse her köşe başında uyuşturucu satıldığını görüyoruz. Mahallemizin sokakları uyuşturucu çeteleri tarafından satışa çıkarılmış olup bazı sokakların 30 bin lira karşılığında sözde satışının yapıldığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

İktidar açısından Okmeydanı gençliğinin sürekli olarak hedef halinde olduğunu ifade eden Önal, düşünen, sorgulayan gençlerin uyuşturucu ile teslim alınmaya çalışıldığını söyledi. Uyuşturucu ile mahallenin zehirleyerek yaşanmaz bir hale getirilmeye çalışıldığını belirten Önal, "Bilinmelidir ki, yürüyüşümüz bir başlangıçtır, mücadelemiz her sokak ve her mahallede daha da güçlenerek devam edecektir" diye konuştu.

(Kaynak: DİHA)