ÖHD'li avukatlar Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli'nin de aralarında bulunduğu 50 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması görülmeye başlandı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Ayşe Acinikli ve Ramazan Demir ile Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAD) üye ve yöneticilerinin de aralarında olduğu 7'si tutuklu 50 kişi hakkında "örgüt yöneticisi olmak" ve "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Duruşmaya tutuklu avukatlar Ayşe Acinikli ve Ramazan Demir ile bazı tutuksuz sanıklardan avukatlar Hüseyin Boğatekin, Sinan Zincir, Raziye Turgut ile bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katılırken, duruşmaya tutuksuz sanık Kayhan Güney ise SEGBİS yöntemi ile katıldı.

Duruşmayı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, eski milletvekili Hasip Kaplan, tutuklu avukatların aileleri, Paris Barosu olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen baro temsilcileri de takip ediyor.

Duruşmada, yargılananları 50’yi aşkın avukat savunuyor.