İstanbul'da Çarşamba sabaha karşı evlere düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan ve aralarında Özgürlükçü Hukukçuklar Derneği (ÖHD) üyesi 9 avukatın da bulunduğu 29 kişinin ifadeleri, İstanbul Adliyesi'nden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne dün gece saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne getirilmişti.

Özgürlükçü Hukukçuklar Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Ayşe Acinikli, Ayşe Başar, Mustafa Rüzgar, İrfan Arasan, Şefik Çelik, Adem Çalışcı, Ramazan Demir, Hüseyin Boğatekin ve Tamer Doğan'ın da bulunduğu 31 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Savcılık ifadesi sonucu 31 kişiden Mustafa Rüzgar ve İrfan Arasan ile TUAD üyeleri Ahmet Kapçan ve İlkin Bulut serbest bırakılmıştı.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 27 kişi sabah saatlerine kadar süren ifade verme işleminin ardından serbest bırakıldı.

Avukatlar "Uslanmayacağız yaptıklarımızın arkasındayız" diye ifade verirken, kendilerini savunan meslektaşları da dosya konulanna gizlilik kararına tepki gösterdi.

(Evrensel)