Depremlerin ardından Haluk Levent ile birlikte depremzedeler için bağış toplayan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından “Devletin yapamadığı ne vardır da 'Ahbap'çılar, 'Babala'cılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır” ifadeleriyle hedef gösterilen BaBaLa TV kurucusu Oğuzhan Uğur, yeni bir paylaşım yaptı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem bölgelerindeki çadır eksikliğine vurgu yapan Uğur, şu ifadeleri kullandı:

"Biz arayınca inme iniyor artık yetkililere. BaBaLa’yı duyunca irkiliyorlar. Ne yapsınlar yazık. Oysa kendileriyle beraber ne hızlı yardımlar yapmıştık. İsim vermeden devam ediyoruz tabii ama çok zor oluyor. Buradan duyurayım o zaman. Çadır diyorlar halen. Sürekli bunu duyuyoruz."

'DEVLET SİZİN GİBİ ÇALIŞMIYOR'

Oğuzhan Uğur, geçen hafta gazeteci İsmail Saymaz'a verdiği röportajda, yaptıkları yardımlardan dolayı hedef gösterildiklerini belirtmiş ve şöyle konuşmuştu:

"İlk dakikadan itibaren birçok insanın hayatına dokunduğumuz için, sosyal medyada halk 'Ulan Oğuzhan Uğur, ulan Haluk Levent size helal olsun, devlet sizin gibi çalışmıyor' dedikleri için… Bizim ismimiz ön plana çıkıp yetkililer eleştirilince, yaptığımız yardımların ne kadar büyük olduğunu görmemek için öyle başlıklar koydular ki, bizi yıpratırlarsa bir tek yardım yapan kendileri kalacaktı. Çünkü bizden başka yardım yapan yok."

BaBaLa TV'nin ve AHBAP'ın aradan çıkarılmak istediğini belirten Uğur, Saymaz'ın "kurumlara güven duymayanlar sizin üzerinizden yardım yapıyor" değerlendirmesine ise şu yanıtı vermişti:

"'Aynen öyle. Onların zoruna giden bu oldu. Devletimiz burada, AFAD burada' diyemediler. Biz oradaydık daha önce çünkü. Bizi aradan çıkartıp 'Her türlü yardımı biz yapıyoruz' demeye çalıştılar. Halbuki ilk iki gün yaşanan koordinasyon sıkıntısının siz de farkındasınızdır. Zaten bütün halka tweet atsalar, TV yayını da yapsalar, orada acıyı yaşayan 13 milyon insan var. Bu insanlar görüyorlar. Ve bu insanlar konuşuyor bizim yardımlarımızı. Bu da onları çok sinirlendiriyor."