Maraş ve Hatay'da baraj duvarlarının patladığı yönünde paylaşım yaptığı gerekçesiyle, "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla hakkında resen soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, ifadesini verdikten sonra adliyeden ayrıldı. Uğur, konunun kendi kanallarından atılan tweet'ten kaynaklanmadığını belirterek, "Tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleriyle kanıtlarıyla sunduk" dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Maraş Pazarcık merkezli iki depremin ardından Kumçatı Köyü'ndeki barajın ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde sosyal medyada paylaşım yapanlara yönelik çalışma başlatmıştı. Savcılık, "BaBala TV" sosyal medya hesabının bu yönde paylaşım yaparak depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, bu nedenle arama-kurtarma çalışmalarında aksamalara yaşandığı gerekçesiyle hesap sahibi Oğuzhan Uğur hakkında, "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan resen soruşturma başlattı.

Oğuzhan Uğur, bunun üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Avukatıyla birlikte Basın Savcılığı Bürosu'na ifade veren Oğuzhan Uğur, yaklaşık 3 saat süren işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Uğur, basın mensuplarının soruları üzerine, "İfademizi verdikten çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Uğur, adliye dışında yaptığı açıklamada ise, şunları söyledi:

"İfademizi verdik, elimizde çok fazla veri vardı. Onların tamamını savcımızla paylaştık. Tabii sosyal mecralardan başlatılan başlıklarla ilgili olmadığını konunun detaylı bir şekilde kendisine anlattık, belgelerimizle, videolarımızla. Konunun bizim kanalımızdan atılan tweet'le alakalı olmadığını, hatta çok çok önce ve sonra tarihlerin dahi tutmadığını, tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleriyle kanıtlarıyla sunduk kendilerine."