BaBaLa TV'nin kurucusu Oğuzhan Uğur, gazeteci İsmail Saymaz'a verdiği röportajda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerini hedef göstermesi hakkında konuştu.

Maraş ve Hatay'da baraj duvarlarının patladığı yönünde paylaşım yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve savcılığa giderek ifade veren Uğur, "Bahçeli’nin açıklamasıyla biraz irkildik. Kendisinin yanlış bilgilendirildiği kanaatindeyim. Konunun örgütlü kötülük olduğunun farkındayız. Bunlarla uğraşacağıma belki iki tane tır koordine edecektim" dedi.

Yaptıkları yardımlardan dolayı hedef gösterildiklerinin belirten Uğur, şöyle konuştu:

"İlk dakikadan itibaren birçok insanın hayatına dokunduğumuz için, sosyal medyada halk 'Ulan Oğuzhan Uğur, ulan Haluk Levent size helal olsun, devlet sizin gibi çalışmıyor' dedikleri için… Bizim ismimiz ön plana çıkıp yetkililer eleştirilince, yaptığımız yardımların ne kadar büyük olduğunu görmemek için öyle başlıklar koydular ki, bizi yıpratırlarsa bir tek yardım yapan kendileri kalacaktı. Çünkü bizden başka yardım yapan yok."

BaBaLa TV'nin ve AHBAP'ın aradan çıkarılmak istediğini belirten Uğur, Saymaz'ın "kurumlara güven duymayanlar sizin üzerinizden yardım yapıyor" değerlendirmesine şu yanıtı verdi:

"'Aynen öyle. Onların zoruna giden bu oldu. Devletimiz burada, AFAD burada' diyemediler. Biz oradaydık daha önce çünkü. Bizi aradan çıkartıp 'Her türlü yardımı biz yapıyoruz' demeye çalıştılar. Halbuki ilk iki gün yaşanan koordinasyon sıkıntısının siz de farkındasınızdır. Zaten bütün halka tweet atsalar, TV yayını da yapsalar, orada acıyı yaşayan 13 milyon insan var. Bu insanlar görüyorlar. Ve bu insanlar konuşuyor bizim yardımlarımızı. Bu da onları çok sinirlendiriyor."

'BENDE HİÇBİR ENDİŞE YOK'

Oğuzhan Uğur, herhangi bir kaygı yaşayıp yaşamadıkları hakkında ise şunları söyledi:

"Bende hiçbir endişe yok. Çünkü hiçbir hatamız olmadığının farkındayım. Alnımız açık. Üzüldüğüm şey şu: Bize gelen gönüllü çocuklar 20-25 yaşında. Bu çocuklar elbette korktular. Düşünsenize, koskoca Bahçeli çıkıp bir şeyler söylüyor, Soylu açıklama yapıyor. Çocuklar zaten bu insanlardan hep korktular. Ben de onların korkusunu gidermek için mesai harcadım. Hukuk profesörleri kalktı, BaBaLa’ya geldiler. Dediler ki 'Merak etmeyin, suçunuz yok.' Topladım çocukları, dedim ki 'Korkmayın, buradayız.'"

'GİDER YATARIM'

Yaşananların kendisini korkutamayacağını söyleyen Uğur, "Büyük bir çirkinlik var. Beni zaten korkutamazlar. Ben yıllarca Silivri’ye gitmiş gelmiş adamım. Ayrıca çoluğum yok çocuğum yok, gider yatarım. Ekibimizdeki koordinasyonun bozulmasını neredeyse sağlıyorlardı ama toparladık. BaBaLa TV tweet'lerini durdurdum. Durdurmamın sebebi korkmak değildi. Sebebi şu: artık göçük altından çok ses almıyoruz. Az ihbar geliyor. Biz tırlarımızı, çadırlarımızı koordine etmeye devam edelim. Mesela yurt dışından elektrik için güneş panelleri geliyor, hemen valiliklerle iletişime sokuyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 14 Şubat Salı günü düzenlenen haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Devleti bir kenara itip, ahbap çavuş ilişkileriyle yardım toplanması, bu kapsamda paralel bir hat kurulması devletin inandırıcılığını bir nevi gölgelemektir, bizim nazarımızda da itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır. Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı ve yetişemediği ne vardır da AHBAP'çılar ve Babala'cılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarların televizyonlarda artık yer almaması lazımdır. Devleti acz içinde gösterircesine sosyal medyaya üşüşenler bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır? Böylesi bir muhterislik kimin harcı, kimin haddidir?"