Polis kurşunuyla ölen Baran Tursun'un ailesinin beş dairesine, 'katil polis'in avukatlık masrafını vermedikleri için haciz konuldu.

İzmir ’de, yedi yıl önce oğlu Baran’ı öldüren polise hakaret ettiği suçlamasıyla mahkum olan anne Berin Tursun’a, polisin 1.734 TL’lik avukatlık masrafı da çıkarıldı. Tursun Ailesi, “Oğlumuzun katiline para vermeyiz” diyerek bu parayı ödemeyi reddedince, polis memuru da tahsil için İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. İcra Müdürlüğü, 1.734 TL’lik borca karşılık Tursun Ailesi’nin 5 trilyon lira değerindeki 5 dairesine birden haciz koyarak, satışa çıkardı.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre İzmir'de, 25 Kasım 2007'de, yanında iki arkadaşı olduğu halde, aracıyla eğlenceden dönen Baran Tursun, polis Oral Emre Atar'ın “Dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Polis Atar, bir buçuk ay cezaevinde kalırken, Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yargılamada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu arada anne Berin Tursun hakkında, polis Atar’ın tahliyesinden sonra adliye önünde ağlayarak, “Şerefsiz polis, gözünü oyacağım” dediği iddiasıyla dava açılmıştı.

Anne Tursun, yargılama sonunda, Polis Atar’a ‘hakaret’ ettiği için 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca mahkeme , polis Atar’ın 1.734 TL tutan avukatlık giderlerinin de anne Tursun tarafından ödenmesine hükmetmişti.

Tursun Ailesi bu parayı ödemeyi reddedince polis Atar, borcun tahsili için İzmir 5. İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlük de, Berin Tursun’un üzerine kayıtlı, değeri 5 trilyonu bulan, Karşıyaka’daki beş daireye haciz koydu. Şimdi dairelerin satışa çıkarılması bekleniyor.