İzmir Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi'nde YKS'nin ilk ayağı olan TYT için görevli eğitimciler, bu sabah okulun Covid-19 tanısı konulanlar ve engelli öğrenciler için planlanmış olduğunu öğrendi.

Okulda alınan önlemlerin azlığı ve görevli eğitimcilere okulun koronavirüs taşıyan öğrenciler içi ayrıldığına ilişkin bilgi verilmemesine tepki gösteren Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube yazılı açıklama yaptı. 

Okulda sınav görevlileri için yeterli koruyucu malzeme olmamasının sağlık riski oluşturacağı ifade edilen açıklamada, “Öğretmenlerin gerekli önlemlerin alınması ve koruyucu malzemenin temin edilmesine dönük talep ve çabaları da sonuçsuz kalınca, kendisi de Eğitim Sen üyesi olan bir arkadaşımız bu koşullarda sınav görevi yapılamayacağını tutanak altına alarak sınav binasını terk etmiştir. Üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenlerin sınav görevlilerinden durumu idare etmelerini istemelerini anlaşılır ve kabul edilebilir bulmuyoruz. Bu ifadeyi kullanan yöneticiler hakkında da ayrıca inceleme başlatılması gerektiğini ifade etmek isteriz” denildi.

‘YKS’DE YAŞANAN OLUMSUZLUKLARI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ’

Öğrencilerin ve sınav görevlilerinin sağlıklarının şansa bırakılamayacak kadar değerli olduğu belirtilen açıklamada, “Gerekli önlemleri almadan, ihtiyaç duyulan malzemeyi yeterince ve zamanında hazır etmeyen tüm yöneticilerin yaşanan bu sorunda sorumluluğu olduğu açıktır. Öğrencilerimiz, eğitim ve bilim emekçilerinin hakları ve sağlıkları için gerekli önlemlerin alınması konusunda sürekli olarak sorumlu kurumları uyarmamıza rağmen halen eksikliklerin yaşanıyor olmasını sadece ihmal olarak değil aynı zamanda da bir öncelik sorunu olduğunu düşünüyoruz. Eğitim Sen olarak YKS’de yaşanan ve yaşanacak tüm olumsuzlukları yakından takip ederek sorumlularla ilgili hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Evrensel