Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğrencilerinin önünde kendisine hakaret etmesi üzerine yapılan protesto yürüyüşü sırasında fenalaşarak yaşamını yitiren Eğitim Sen üyesi Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz toprağa verildi.

Geçen hafta cuma günü Termal Fen Lisesi'nde incelemede bulunan Vali Selim Cebiroğlu'nun, kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin önünde azarladığı matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ün, dün yapılan bu olayı protesto yürüyüşü sırasında kalp krizinden hayatını kaybetmesi, yakınları ve eğitim camiasını üzüntüye boğdu.

Oğlunun çok duygusal bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen baba Kemal Öz, "İddia ediyorum yavrum, matematiği yemiş yutmuştu. Yüksek Lisans da yapmıştı. Yalova'da ilk iki öğretmen arasında gösteriliyordu. Ödülleri de vardı. Geçtiğimiz hafta cuma günü okula giden valinin, çok sevdiği öğrencilerinin içerisinde kılık-kıyafeti yüzünden kendisini azarlayıp kovması. Canını çok yaktı. Yaşadıklarını sürekli benimle paylaştı. Öğrencilerinin olay sonrası valinin istifa etmesi için internet üzerinden başlattıkları imza kampanyası moralini biraz düzeltti. Dün, kendisine destek için yapılan mitingde rahatsızlanan yavrum öldü. Benim oğlum gitti. Vali bey artık okulları rahat rahat gezsin, insanlara hakaret etsin. Kendisinden de şikayetçi olmayacağım. Çünkü çocukları var. Allah'ından bulsun."

Oğlunun yaşadığı bazı psikolojik sorunlar nedeniyle sakinleştirici ilaç aldığını fakat kalbiyle ilgili bir sorununun bulunmadığını belirten Kemal Öz, "Çocuğumun kalbindeki damarın tıkalı olduğunu öldükten sonra öğrendim" diye konuştu.

VALİ CEBİROĞLU ÜZÜLMÜŞ!

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, gazetecilere öğretmen Halil Serkan Öz'ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. "Böyle bir değerli öğretmeni kaybetmenin üzüntüsünü duyuyorum" diyen Vali Cebiroğlu, "Çok üzgünüm. Allah'tan kendisine rahmet, yakınlarına ise başsağlığı ve sabır diliyorum" diye konuştu.

CHP’Lİ İNCE’DEN VALİ CEBİROĞLU’NA SERT ELEŞTİRİ

Öz ailesini ziyaret eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, çocukları ölen Güler ve Kemal Öz çiftine, "Hiç merak etmeyin, bunun hesabını soracağız" dedi. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan İnce, "Ben bu valiye 'Vali olamazsın' demedim. 'Adam olamazsın' dedim. Ne kadar haklıymışım. Vali olmuş ama adam olamamış. Bu bir cinayettir. Bu, sıradan bir kalp krizi değildir. Bu devlet eliyle işlenmiş bir cinayettir. Baş sorumlusu da validir" diye konuştu.

Derhal soruşturma açılmasını isteyen ve savıları göreve davet eden Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet savcıları, Cumhuriyetin savcıları bugün için var. Derhal bu vali hakkında adli soruşturma açmaları lazım. İdari soruşturma ise İçişleri Bakanlığı'nın kendi takdiridir. Birazcık vicdan sahibi insan, birazcık ahlak sahibi insan, birazcık insanlık sahibi insan, devlet adamlığından nasibini alan bir insan böyle bir şey yapmaz. Öğrencinin yanında öğretmeni değil Vali, Recep Tayyip Erdoğan dahi azarlayamaz. Herkes haddini bilecek bu memlekette."

'FİZİK ÖĞRETMENİ MUHARREM İNCE OLARAK BULUNUYORUM'

Açıklamalarında ülke yönetiminde sıkıntılar olduğunu söyleyen İnce, Halil Serkan Öz'ün ölümüne neden olan olayın bir öğretmeni aşağılamanın ötesinde, bir mesleği aşağılamak olduğunu belirtti. Burada, milletvekili olarak değil, Fizik öğretmeni Muharrem İnce olarak bulunduğunu belirten İnce, "Öğretmenlerin söylemeyecekleri şeyleri söylemek için buraya geldim" dedi.

'VALİ ŞEHRİ TERKETSİN'

Muharrem İnce, eleştirdiği Vali Cebiroğlu'dan, Yalova'yı terk etmesini istedi. Vali Cebiroğlu'nun bu ilden gitmemesi halinde hükümete kendisini görevden alması için çağrıda bulunan İnce, "O valiye sesleniyorum; Bu şehri terk et. Sana bu şehri dar ederiz. O öğretmen arkadaşımın hesabını sana sormak bir öğretmen milletvekili olarak benim boynumun borcudur" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ PANKART ASTI

Ölüm haberini duyunca ağlayarak öğretmenlerinin anne ve babasına başsağlığı ziyaretinde bulunan öğrenciler, evin duvarına, "Seni unutmayacağız, başımız sağ olsun" yazılı pankart astılar.

EĞİTİM SEN’DEN İSTİFA ÇAĞRISI

Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da cenaze törine katılmak için geldiği Yalova'da açıklama yaptı. Vali Selim Cebiroğlu'nu eleştiren Karaca, "Bir öğretmeni öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir. Arkadaşımızın yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü ‘Özgür kılık kıyafetlerle iş yerlerine gidilmesi’ eylem kararına uymasıdır. Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır. Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı bilen Vali’nin kendi sorumluluğundaki hastanelerde ‘anjiyo’ için gerekli altyapı eksikliğini gidermemiş olması, üyemizin hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır. Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaret yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir" dedi.

CENAZE TÖRENİNE 3 BİN KİŞİ KATILDI

Öğretmen Halil Serkan Öz için ikindi üzeri Yalova Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı ve tören düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği cenaze törenine, öğretmenin annesi Güler Öz, babası Kemal Öz, kız kardeşi Ebru Öz ile CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, sendika üyeleri, meslektaşları, öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çocuklarının tabutu başında taziyeleri kabul eden Güler ve Kemal Öz çifti, ayakta durmakta güçlük çekti.

Halil Serkan Öz'ün cenazesi, kılınan namazın ardından yaklaşık 3 bin kişinin oluşturduğu kortej eşliğinde, omuzlarda taşındı. Cenaze, Yalova Valiliği önünden geçerken alkışlı protesto bulunuldu ve 'Vali istifa' sloganı atıldı. Yaklaşık 500 metre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konulan Halil Serkan Öz, Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. (Evrensel)