Uzun zamandır yine yazı yazmak gelmiyor içimden. Suya sabuna değmeyecek şeyler yazıyorum ama kırgınım, küskünüm sanırım. O yüzden kimseye söyleyecek hiçbir sözüm yok, o yüzden yazmıyorum.

Bir film seyrettim adını hatırlamıyorum çünkü hala çok fazla şey seyrediyorum ama anlatmaya değer bulmuyorum. Bazen seyrederken kendime pay çıkardığım şeyler oluyor. Onlardan biri, bazen insan hayata kırgın olunca üretmekten vazgeçermiş. Hatırladım. Başarılı bir ressam kadın kızını yağmurlu bir günde kaybetmiş. Ama ne kaybediş. Kocası seri katillere terapi yapan bir terapist. Salak adam küçük kızını işe götürüyor. Hapishaneye. O gün konuşacağı adam da insan yiyen bir seri katil. Terapi sırasında küçük kız bir kenarda oturuyor. Adamın normali olduğundan herhalde hapishane müdürü adamı dışarı çağırıyor iki saniyeliğine ve küçük kız, insan yiyenle baş başa kalıyor. Ressam kadının kızı babasının şapşallığı yüzünden böyle bir iş kazasına kurban gidiyor.

Yağmurlu bir günde anne kızını babasıyla işe uğurlamış. O yüzden yağmurlu havalarda dışarı çıkamıyor. Yağmur korkusu var. Felç oluyor üzerine yağmur yağdığında, yığılıp kalıyor. Ve artık resim yapamıyor. Tabiî ki kocasından da ayrılmış tek başına yaşıyor.

Resim yapamamasının nedeni yaşadığı büyük hayal kırıklığı.

Yazan bir insan da kendine bir okuyucu seçer, kendisini okuyan birinin olduğunu hayal eder. Benim öyle bir hayalim yok artık. Sanırım umurumda değil. O yüzden de kimseye anlatacak bir şeyim yok. Ama hala çok konuşuyorum.

Hazzin-ilkeleri-2

HAZZIN İLKELERİ

Netflix’te yeni bir belgesel keşfettim. Acayip ilgimi çekti. Kadınların cinsel kimliğini anlatan bir belgesel. Bu yaşımda ne kadar cahil olduğumu anladım. Yeni öğrendiklerim beni çok heyecanlandırdı. O yüzden buradayım. Belgeselin adı Hazzın İlkeleri.

Birinci bölümün girişinde kadınlardan biri şöyle diyor; vajinanın nerede olduğunu bilmek, bilgidir. Kendi vajinanın nerede olduğunu bilmek güçtür. Bunu sevdim.

Hayrete düştüğüm şey bu coğrafyanın dışında başka genç kadınların cinselliğe giriş hikayelerinin buradaki kadınlarla benzerlik taşıması.

Uzman olarak konuşan tüm kadınlar XL bedene sahip kadınlar. Önce bu tuhafıma gitti. O ne özgüven dedim içimden, koltuğuma daha bir yayılarak seyretmeye başladım. Hoşuma gitti tavırları sonra bu programın seçimi özellikle yaptığını anladım.

Konuşmacılardan biri başlangıçta seksi olmanın beyaz ve ince insanlara mahsus bir şey gibi dikte edildiğini anlattı. O yüzden kendisini nasıl öteki hissettiğini.

Kadının vajinası ya da klitorisi hakkında hiçbir bilim insanın araştırma yapmaya gerek duymadığını ama bilimin ve teknolojinin başka bir sürü zırva konuda nelere kafa yorduğunu alaycı bir dille ifade etti birçok kadın.

Hala günümüzde bu tür araştırmaları küçümseyen, sponsor olmak istemeyen kurumlardan bahsetti.

Oysa ki kadınların her türlü alanda cinsel obje olarak kullanıldığı tarih çok eski.

Her neyse siz de seyredin ve gücünüzü öğrenin.

Ben henüz belgeseli bitirmedim. Zihin ve beden uyumundan bahsettiği ikinci bölümdeyim henüz.

Zihin cinsellikte çok önemli bir yer tutuyormuş. Aslında biz bunu çocukluğumuzdan itibaren biliriz. Çünkü erken yaşlardan itibaren bir sürü insan mastürbasyon yapmaya başlar.

Fakat insanın bildiklerinin böyle derli toplu bir şekilde, gizli saklı değil, aleni konuşulması, normalleştirilmesi, insana kendini çok şahane hissettiriyor.

Ve bilgi her zaman haz duyusunu körükleyen bir şey.

Güzel günlerde görüşelim ve görüşmelerimiz iyiliklere vesile olsun.