Ankara Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi’nde okurken 2017 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) öğretim görevlilerine ve öğrencilere silah doğrultan Murat Anıl Varol, aynı fakülteye asistan yapıldı.

Sosyal medya hesabından doğrulttuğu silahla fotoğraf paylaşan Varol, SBF İşletme Bölümü Ticaret Hukuk Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak alındı.

1 Kasım 2019’da açıklanan sınav sonucuna göre Varol, sınavı birincilikle kazandığı ileri sürülürken, hakkında herhangi bir bilginin paylaşılmaması dikkati çekti. 

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞI İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ 

Mülkiyeler Birliği Genel Başkanı Dinçer Demirkent, Varol’a ait fotoğrafa ilişkin 4 Mayıs 2017'de  Gazete Duvar'a yazdığı, "Mülkiye imamını rahat bırakın!" yazısında şunları ifade etmişti: "Bu fotoğraf, bir AÜ Hukuk Fakültesi öğrencisinin açık Twitter hesabında yer almaktadır ve sendika sorumlusu olarak yaptığım sürekli uyarıların ardından üniversite yönetimi soruşturma başlatıldığını söylemesine rağmen hâlâ durduğu yerde durmaktadır. Kendisine yöneltilen en zayıf eleştirileri bile mahkemeye veren Rektör İbiş, bu fotoğrafı her nasılsa kaldıramamıştır. Aylar önce çekilmiş bu fotoğraftaki namlu, Mülkiye’ye yöneltilmiştir. Tetikçi gazetelerde yazanlar, bu silahı hep birlikte tuttuklarının farkına varmalıdırlar."

Ayrıca fotoğrafın ortaya çıktığı dönem Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi olan Demirkent, üniversitenin mail grubuna bir yazı göndererek, şu uyarılarda bulunmuştu:

“Akit gibi gazeteler öğretim üyelerimizi kriminalize etti. Fakültemizin değerli öğretim üyeleri terör örgütleri ile iltisaklı sayılarak hiçbir gerekçe sunulmadan işlerinden atıldı. Barış bildirisine imza atan öğretim üyeleri her fırsatta masumiyet karinesine, akademik özgürlüklere, vicdana, insafa aykırı davranışlarla tehdit edildi. Hakkında raporlar tuttuğumuz ve bir disiplin kurulu toplantısında Rektörlüğünüze ilettiğimiz provokasyonlarla öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz kriminalize edildi. Aşağıdaki fotoğrafa bakın. O silahın çevrildiği yer haysiyetini korumaya çalışıyor. Eğer o silah patlarsa bunun sorumlusu Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kriminalize eden herkes olacaktır.”

SORUŞTURMA AKIBETİ BİLİNMİYOR

Demirkent'in yazısında dikkati çektiği Varol, silahlı fotoğrafını paylaştığı sosyal medya hesabı kapattı. 2017 yılında gösterilen tepkiler sonrasında, “Silahlı gösterisi” nedeniyle Varol, hakkında soruşturma başlatılmıştı ancak soruşturmanın akıbeti bilinmiyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 40 barış akademisyeni, 11 Ocak 2016’da kamuoyuna açıklanan  “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiri yüzünden, 1 Eylül 2016’dan başlayarak, fakülteden OHAL KHK’leriyle uzaklaştırıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı