Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde son iki gündür yaşanan olaylara ilişkin üniversite öğrencileri Mülkiyeliler Birliği’nde açıklama yaptı.

Ülkücü olduğu belirtilen kişilerin bıçaklarla gezdiği, polisin öğrencilere biber gazıyla müdahale ettiği kampüsteki olaylara ilişkin yapılan açıklamada, “Cebeci Kampüsü son iki gündür Ülkü Ocaklarına mensup faşist çetelerin saldırısı altındadır. Bu saldırı, Cebeci Kampüsü'ndeki bütün üniversite bileşenlerine karşı yapılmaktadır” denildi.

‘ÖZEL GÜVENLİK GÖZ YUMUYOR’

Ankara Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Mülkiye Dayanışması’nın forumunu hedef alan saldırının ardından olayların bugün de devam ettiğini ifade eden öğrenciler, "Söz konusu grup, okul içerisindeki arkadaşlarımıza saldırmaya kalkmış, cinsiyetçi küfür ve hakaretlerde bulunmuş, en nihayetinde de arkadaşlarımıza bıçaklı bir saldırıya yeltenmiştir. Söz konusu saldırının ÖGB Amiri Aslan Duran’ın üniversitemizin öğrencisi olan arkadaşlarımızdan birini okuldan atmaya yeltenmesi ve bunun üzerinden gerginlik çıkarmaya çalışmasından sonra başlamış olması özel güvenlik birimlerinin Ülkü Ocakları’na mensup faşistler ile beraber hareket ettiğinin açık bir göstergesidir" diye konuştu.

Kampüse kesici ve delici aletlerle girilmesinin engellenmemesine de tepki gösteren öğrenciler, 14 Aralık tarihinde yapılacak foruma da katılım çağrısında bulunarak açıklamalarını şu ifadelerle sürdü:

‘ÖZEL GÜVENLİK GÖZ YUMUYOR’

"Ülkücü faşistler sürekli olarak okulumuzun öğrencisini olmayan, kim olduğu belirsiz kişileri okulumuza öğrencilere saldırması için sokmaktadır. Bu duruma yine özel güvenlik birimleri göz yummaktadır. Ayrıca aynı şekilde kesici-delici aletler taşıyan faşist çeteler okulumuzun çevresinde toplanarak okulumuzun öğrencilerine tehdit oluşturmakta, okulumuzun öğrencilerine saldırma fırsatı kollamaktadır. Okulumuzda oluşturulan bu gerginlik ortamı ve korku atmosferinin arkasında iktidarın ve ortaklarının ekonomik krize karşı gün geçtikçe artan öfkeyi bastırmak ve sindirmek amacı yatmaktadır.

KAMUOYUNU SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Buradan Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne, Ankara Emniyetine ve Valiliğine sesleniyoruz. Söz konusu çetelerin okulumuzdan arındırılması için gerekli soruşturma ve kovuşturmalar yürütülmediği takdirde okulumuzun öğrencilerinden herhangi birinin can güvenliğine gelecek zarar sizin sorumluluğunda olacaktır. Buradan Ankara Cumhuriyet Savcılığına da sesleniyoruz. Ülkü Ocaklarının gün geçtikçe sistematikleşen şiddet eylemleri bütün kamuoyunun malumudur. Söz konusu grup, gazetecilere, siyasetçilere, milletvekillerine ve hatta parti genel başkanlarına saldırılar düzenleyerek demokratik kamuoyunu sindirmeye çalışmaktadır. Söz konusu grup hakkında gerekli adli işlemlerin yürütülmemesi, bütün bu şiddet eylemlerine karşı sessiz kalınması yargının söz konusu grupların vesayeti altında olduğunun, bu grubun bütün kanunsuz eylemlerinin yargı tarafından onaylandığının göstergesi haline gelecektir. Yargı organları söz konusu gruba karşı eylem almadığı taktirde bunu onaylayacaktır.

14 ARALIK’TA FORUM

Biz Cebeci Kampüsü öğrencileri olarak anayasal-demokratik hakkımızı kullanarak söz konusu forumu yapma konusundaki irademizi sürdüreceğiz. Hiçbir baskı veya saldırıya boyun eğmeyeceğiz. 14 Aralık Salı günü bütün üniversite bileşenlerini, ülkenin genel gündemi haline gelen ekonomik krizi konuşmaya davet ediyoruz."

Kaynak: Duvar