Mardin'in Kızıltepe İlçesinde bulunan Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Müdürlerinin mobing yaptığı gerekçesiyle şikayetçi olan Kızıltepe Furkan Doğan İmam Hatip lisesinden 8 öğretmen yapılan soruşturma neticesinde birinci dönemin bitimine bir aydan az bir süre kala başka okullara ataması yapıldı.

Okuldaki 20 öğretmenden 8'inin görevden alındığını duyan öğrenciler okulda eylem yaparak okul yönetimini protesto ettiler.

"ADALET İSTİYORUZ"

Okuldan ilişiği kesilen öğretmenlerinin okuldan ayrılmasını protesto eden öğrenciler öğretmenlerine sevgi gösterisinde bulundular. Öğretmenlerinin haksızlığa uğradığını düşünen öğrencilerden bazıları fenalık geçirirken yüzlerce öğrenci ise okul bahçesinde ''adalet istiyoruz'' sloganı atarak bir yürüyüş yaptılar.

Daha sonra okulun önünden geçen yolu trafiğe kapatan öğrencileri yine görevden alınan öğretmenleri teskin etmeye çalıştı.

Soruşturmanın yanlı yürütülüp okul yöneticilerinin aklandığı ve korunduğunu iddia eden velilerden Mehmet Aslan da Milli Eğitim Müdürlüğüne birinci dönemin bitimine yakın bir zamanda öğretmenlerin okulların toplu halde cezalandırılmasından dolayı tepki gösterdi.

Okul Müdürünün daha önce defalarca şikayet edilmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürünün hemşehrisi olmasından dolayı her zaman korunduğunu anlatan Aslan, Vali Mahmut Demirtaş'tan olaya el koymasını istedi.

Sosyal medya platformlarında da büyük bir tepki toplayan olayla ilgili okul öğrencilerinden Kübra Karataş, "Öğretmenlerimiz için adalet istiyoruz" derken, Dilara Demir, "Haksız yere görevden alınan 8 öğretmenimiz için adalet istiyoruz" Kübra Aydın ise "Sonuna kadar hakkımızı savunacağız" paylaşımını yaptılar.

VALİLİK SORUŞTURMA AÇTI

Öğrencilerin toplu gösterisinden sonra Mardin Valiliği de Okul Müdürü Feyza Batıhan'ı okulundaki görevinden alınarak başka bir okula atamasını yaparken hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.