CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV canlı yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında dinleme iddialarını gündeme getirdi.

Açıkça programının dünkü bölümünü sunan Barış Pehlivan'ın sorularını yanıtlayan Başarır'ın iddiasına göre Soylu, AKP'de siyaset yapan eski bir bakanın telefonlarını dinletti.

"GENEL BAŞKANLIK YAPMIŞ BİRİSİNİN OFİSİNİ DİNLEDİĞİ SÖYLENİYOR"

CHP’li Başarır, konuyla ilgili “En önemli isimlerden birinin eskiden genel başkanlık yapmış birisinin ofisini dinlediği iddia ediliyor bu adamın... En önemli adamlardan birisi, eski bir bakan, ismini söylemiyorum kendisinin, genel başkanlık yapmış birisinin ofisini dinlediği söyleniyor. Süleyman Soylu böyle bir adam..." ifadelerini kullandı.

TANIMA İKİ İSİM UYUYOR: YA YILDIRIM YA DA KURTULMUŞ

Başarır'ın isim vermeden "Soylu, ofisini dinledi" diyerek kastettiği tanıma, hem parti genel başkanlığı hem bakanlık yapmış AKP'li isimler Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş’u işaret ediyor.

KULİSLERDE KONUŞULAN İSİM KURTULMUŞ

CHP’li Ali Mahir Başarır’ın gündeme getirdiği iddia bir süredir siyaset kulislerinde konuşuluyor. Soylu’nun AKP içinde, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül üzerinden Numan Kurtulmuş’un etrafında oluşan bir klikle kavgalı olduğu biliniyordu. Gül’ün, Bakanlıktan istifa etmesiyle Soylu’nun parti içindeki bir kavgadan daha zaferle çıktığı söylenmişti. 

Kulislerde konuşulan iddialara göre; Soylu’nun ofisini dinlediği kişi ise Numan Kurtulmuş…

Kaynak: Gerçek Gündem