Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) planına itiraz süresi dolmadan bir gece yapımına başlanan yol “1071 Malazgirt Bulvarı” adıyla bugün açılıyor. Öğrenciler, “Açılışa tüm halkımız davetlidir” çağrısına toplu halde katılmayı planlıyor. Kampüs girişlerinde çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar var.

ODTÜ yolu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılımıyla saat 14.00’de açılacak.

ODTÜ öğrencileri forumda aldıkları kararla saat 12.30’da Hazırlık binası önünden yürüyüşe başlayacak. Fizik binası önünde Ahmet Atakan anmasının ardından açılışın olduğu yere gidecekler.

ODTÜ'lü öğrenciler “Tüm halkımız davetli diyorlardı biz de gideceğiz” derken kampüsün yola çıkan A1 kapısı önünde çevik kuvvet ekiplerinin olduğunu toplu girişlerin de A7 kapısına yönlendirildiğini söyledi.

ABLUKA ALTINDA İNŞAAT

Ankara Büyükşehir Belediyesi 18 Ekim Cuma akşamı ODTÜ’de ağaçları keserek yol yapım çalışmalarına başladı. Öğrencilerin protestoları, fidan dikme şenlikleri polisin gaz bombalı saldırıları ile karşılaştı. Kampüs önünde çevik kuvvet otobüsleri, tomalar ve şantiye alanını saran polislerle yol yapım çalışmaları gece gündüz devam etti.

Kampüs içine giren belediye otobüsleri seferleri de dört ayda iki kez durduruldu, halen devam eden engelleme öğrencilerin son günlerde otobüslerden inmeme eylemleri ile kırılıyor. (Bianet)