Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ODTÜ yerleşkesindeki gerginlikle ilgili Prof. Dr. Ahmet Acar hakkındaki suç duyurusuna ilişkin görevsizlik kararı verip, dosyayı YÖK'e göndermesinin ardından şimdi de Rektörlük tarafından mescitten çıkan öğrenciler ile kavga ettiği iddia edilen ODTÜ öğrencileri hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Burcu Cansu’nun Birgün’de yer alan haberine göre, ODTÜ yerleşkesinde yaşanan mescit tartışmalarında, 2 bin kişilik kapasiteye sahip 2 camii ve 15 mescidin bulunmasına karşın “İbadet hakkımız engelleniyor’’ iddiasıyla başlayan gerginliğin faturası sol görüşlü öğrencilere kesildi.

“Namaz kılan öğrencilere saldırı” iddiasıyla başlayan gerginliğin ardından olay günü sınavda olanların da aralarında bulunduğu öğrenciler hakkında Rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.

DARP OLAYI İÇERİSİNDE YER ALDINIZ

Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Sema Güray Karaca tarafından öğrencilere gönderilen soruşturma metninde şu ifadelere yer verildi:

22 Aralık 2015 tarihinde saat 12.30 civarında Hazırlık Binası basketbol sahası açık alanında namaz kılan grup ile bir başka grup arasında sözlü tartışma olarak başlayan ve saat 14.00-14.30 civarında Kütüphane Binası altında bulunan mescit önüne gelen grup ile mescitten çıkan öğrenciler arasında vuku bulan sözlü sataşma, arbede ve/veya darp olayı içerisinde yer almanız” iddia ve verilen şikayet dilekçesine istinaden Rektörlük Makamı tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştır.

“Disiplin soruşturmasının sonuçlanması ve konuya ilişkin savunmanızı yapmak üzere 9 Şubat Salı günü saat:15.00’de fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı 2 katta Burs ve Disiplin ofisi toplantı odasına gitmeniz gerekmektedir.

Bu çağrıya özürsüz uymadığınız veya özrünüzü zamanında bildirmediğiniz taktirde savunmadan vazgeçmiş sayılacağınız ve diğer delillere dayanılmak suretiyle hakkınızda gerekli kararın verileceği hususunda bilgi edinmenizi rica ederim.”