2019 yılında yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi Abdullah Öcalan Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, tartışma yaratan açıklamalarına gelen eleştirileri değerlendirdi.

"BIRAKSIN BU FIRILDAK İŞLERİ"

Yeni Dersim'e konuşan Özcan, "Ben Selahattin Demirtaş'ı tehdit etmedim, Selahattin beyi yaşama davet ettim. Canını kurtaramayabilir dedim. Ben Demirtaş'a bir hayat seçeneği sundum. Bıraksın bu fırıldak işleri. Selahattin bey kendini tanıyacak. Buraya nasıl geldiğini bilecek. PKK hareketini, isyan örgütü hareketini biraz çalışacak. Hukukçu olduğunu söylüyor. Biraz bunları çalışacak. Selahattin beye çağrım, kendini bil ve tanı. Biraz bu hareketi çalış" dedi.

"ÖCALAN'IN ÖNEMİNİ ANLATIYORUM"

Özcan, "Abdullah Öcalan heykeli yapılası bir adamsa neden bunun önemini anlatmıyorsun. Ben bu adamın önemini anlatıyorum. Hem devlete anlatıyorum hem millete anlatıyorum. Bu kadar saldırı var bana. Kemalist faşistler, Marksist faşistler, Kürt ilkel faşistleri" şeklinde konuştu

NE OLMUŞTU?

2019 yılında yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan’ın HDP'ye yönelik “yerel seçimlerde tarafsız kalın” çağrısını aktaran Ali Kemal Özcan, Erdoğan’ın geçen hafta (12 Ocak 2022) grup konuşmasında yaptığı çıkışı üzerine konuştu.

Medyascope’ta Ferit Aslan'ın sorularını yanıtlayan Ali Kemal Özcan, çözüm sürecini bozmaktan sorumlu tuttuğu Selahattin Demirtaş için “Çıktığında canını kurtarırsa eğer, siyaseten iş yapmayı bırakın sadece Abdullah Öcalan canını kurtarabilir" değerlendirmesi yaptı.