BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, İstanbul’daki “Rojava’ya Destek” mitinginde konuştu. Kışanak, PKK lideri Öcalan’ın “Rojava bizim kırmızı çizgimizdir” dediğini Kadıköy’de toplananlara aktardı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile çeşitli dernek ve gruplar dün İstanbul Kadıköy’de yapılan “Rojava’ya destek” mitinginde biraraya geldi.

BDP milletvekilleri, on binlerce kişinin katıldığı mitingte Kürtlere özgürlük isteklerini dile getirdi. Mitingte konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, “Kürt halkı Ortadoğu’nun en büyük politik ve siyasi gücüdür” diye başladığı konuşmasında, Kürtlerin siyasi gücünü Abdullah Öcalan’dan aldığını, bu hareketin önderinin de Öcalan olduğunu ifade etti.

Öcalan’ın, “Rojava kırımızı çizgimizdir” dediğini belirten Kışanak, şunları söyledi: “Rojava’da yaşanan devrim tüm Ortadoğu halkları adına halklarımızın devrimidir. Ortadoğu halklarının konfederal sisteminin devrimidir. Rojava’da halkımız bir savunma gücü hâline geldi. Ama bu savunma gücü bildiğimiz militarist bir yapılanma değil, bir öz savunma gücüdür. Rojava’da kurulan kurucu meclisi selamlıyoruz.” Rojava devriminin eşitlik ve özgürlük arayışı olduğunu belirten Kışanak, şöyle devam etti: “Bugün Ortadoğu’da halkları birbirine kırdırmaya çalışan bir politika var.

İşte İslam coğrafyası Pakistan’dan başladı Afganistan’dan Irak’a Libya’ya Tunus’a Suriye’ye kadar bir savaş batağının içerisine gömüldü. Bu kaosu, bu savaşı Rojava’ya da sokmak istiyorlar.” (Taraf)