PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın müvekkilliğini üstlenen Asrın Hukuk Bürosu, Öcalan'ın durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Öcalan ile 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana hiçbir şekilde, bütün girişim ve taleplere rağmen avukatları olarak görüşme gerçekleştirilmediği hatırlatılarak, "Aile ve vasi görüşü 6 Ekim 2014 itibariyle engellenmiştir. Son olarak 5 Nisan 2015 tarihinden itibaren adaya giden siyasi heyetlerin görüşü de engellenerek, o günden bu yana müvekkilimizden haber alma koşulları bir bütün olarak ortadan kaldırılmıştır" denildi.

BERABERİNDEKİ İKİ MAHKUM SİLİVRİ'YE SEVK EDİLDİ

DİHA'nın haberine göre; açıklamada, "En son dün itibariyle harici olarak edindiğimiz bilgi üzerine İmralı Adası'ndaki diğer müvekkillerimiz Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş'ın Silivri Cezaevi'ne sürgün edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Tarafımızca durumu netleştirmek ve açığa kavuşturmak adına bu müvekkillerimizle bugün görüşme yapma isteğimiz Silivri Cezaevi personel ve idaresince engellenmiştir. İmralı Adası'nda keyfiyete tabi olarak sürdürülen hukuk dışı uygulama burada da devreye konmuştur. Hiçbir gerekçe ve yasal dayanak olmaksızın müvekkillerimizle görüşmemiz engellenmiştir. Başta Silivri Cezaevi müdürü olmak üzere bir bütün olarak idare tarafımıza bilgi vermekten kaçınmıştır. Savcılık nezdinde yapılan girişimler sonuçsuz kalmıştır" ifadeleri kullanıldı.

'MÜVEKKİLLİMİZİN DURUMU BİZDE KAYGI UYANDIRMAKTA'

İmralı Cezaevi idaresi tarafından da müvekkilleri Öcalan'a ilişkin kendilerine ısrarla bilgi verilmekten kaçınıldığının altının çizildiği açıklamada, duyulan kaygıya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"An itibariyle başta Sayın Öcalan olmak üzere müvekkillerimizin durumları ve fiziki koşulları konusunda bir bilgimiz bulunmamaktadır. Bu durum bizde kaygı uyandırmaktadır. Adalet Bakanlığı'nı ve bütün sorumluları tarafımıza ve kamuoyuna bilgi sunmaya davet ediyor; Sayın Öcalan ve diğer müvekkillerimiz üzerindeki hukuka aykırı ağırlaştırılmış tecride derhal son vermeye çağırıyoruz."