Spekülatif yayınlarıyla bilinen Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre Öcalan, MİT’e ait siyah helikopterle İmralı’dan çıkarılıyor ve MİT Bursa Bölge Başkanlığı Merkez Misafirhanesine götürülüyor. Misafirhane, Öcalan’la yapılacak görüşmeler için ara istasyon işlevi görüyor. Öcalan, son aylarda zamanın büyük bölümünü bu misafirhanede geçiriyor.

 

İddiaya göre, PKK lideri Abdullah Öcalan, "programlı tedavi" denilerek sık sık İmralı Adası’nın dışına çıkarılıyor. Her seferinde bir hafta 10 gün ortada gözükmüyor. Seyahatler öncesinde mutlaka güvenlik botu hazırlanıyor. Bu bot, Adanın etrafında güvenliği sağlıyor. Ardından Öcalan, MİTe ait siyah helikopterle Ada’dan çıkarılıyor.

 

Yine iddiaya göre, MİT’in VIP görevlileri için kullandığı çelik zırhlı operasyonel helikopterine bindirilen Öcalan, MİT Bursa Bölge Başkanlığı Merkez Misafirhanesine götürülüyor. Bursa’nın Çekirge bölgesindeki Misafirhane, Öcalan’la yapılacak görüşmeler için ara istasyon işlevi görüyor. Öcalan, son aylarda zamanının büyük bölümünü bu misafirhanede geçiriyor.

 

TECRİT SPEKÜLASYON YARATIYOR

Abdullah Öcalan’la avukatlarının ve yakınlarının ziyaretleri uzun süredir engellendiği için bu tür spekülasyonlar ve söylentiler bitmiyor. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Öcalan’ın İmralı’da olup olmadığını sormuştu. Tecrit devam ettiği için iddialar ne yalanlanabiliyor, ne de doğrulanabiliyor.

 

BAKAN ERGİN: ÖCALAN 10 YILI AŞKINDIR İMRALI'DA

Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu’unda 3. Yargı Paketi üzerindeki görüşmelere başlanmadan önce Öcalan’a ilişkin iddialar gündeme geldi.

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde olmadığı yönünde haberlerin yapıldığını, buna ilişkin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

 

Tasarının tümü üzerinde söz alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, iddialara ilişkin, "İmralı'da hükmünü infaz etmekte olan Öcalan'ın İmralı dışında bir yerde olduğuna dair iddiaların tamamının gerçek dışı olduğunu, buradan ifade ediyorum. Şu anda kendisi 10 yılı aşkın bir süredir olduğu gibi İmralı cezaevinde cezasını infaz etmekte olduğunu, bu kürsüden Türkiye'ye ilan ediyorum" dedi.