Abdullah Öcalan'ın, BDP-HDP heyetinin son İmralı ziyaretinde "ErdoğanGezi olaylarında ben kurtardım. Erdoğan'ı götüreceklerdi" dediği iddia edildi. Ayrıca, KCK Eşbaşkanı Bese Hozat'ın 'lobi' açıklamasına ilişkin de Öcalan'ın "Bese Hozat'ın sözlerinin arkasındayım" dediği ileri sürüldü. İddialara ilişkin bir açıklama yapan BDP-HDP heyeti ise bu iddiayı yalanladı.

Can Dündar'ın Canlı Gaste isimli programında önemli iddialara yer verildi.

BDP heyetinin İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan'la yaptığı son görüşmelerden kamuoyuna yansımayan ifadelere yer verdiğini ileri süren Dündar, Öcalan'ın Erdoğan, Gezi direnişi, yolsuzluk operasyonu ve Ermenilerle ilgili görüşlerini paylaştı.

İddialara göre Öcalan şunları söyledi:

'BAŞBAKAN'I GEZİ'DE BEN KURTARDIM'

"Başbakan seçimlerde beni idam etmekten bahsediyordu ancak ben Gezi olaylarında kendisini kurtardım. Sağduyulu davranmasaydık Başbakan'ı götüreceklerdi. 17 Aralık darbesine de karşı duracağız. Tüm darbelere karşı durduk"

'FİDAN'I VERMEMEKLE DOĞRU YAPTI'

"Nisan'a kadar opsiyon tanıdım. Ancak hükümet biran evvel bir Barış Yasası yapmalı. Yoksa biri çıkar Hakan Fidan'ı da Başbakan'ı da zora sokar. Hakan Fidan'ı vermemekle Başbakan doğru yaptı. Şimdi herkesi kurtaracak bir yasa çıkarmalı"

'BESE HOZAT'IN SÖZLERİNİN ARKASINDAYIM'

"(Bese Hozat'ın Ermeni, Rum ve yahudi lobilerine ilişkin değerlendirmeleri) Ermenilerin buna tepki göstermesine gerek yok. Beni en iyi anlayan Bese olmuştur. O sözlerin ben de arkasındayım. Hrant Dink öldüğünde ben "Son Ermeni öldü" demiştim. Halen o sözü savunuyorum"

BDP-HDP İMRALI HEYETİNDEN YALANLAMA

Programın ardından bugün bir açıklama yapan BDP-HDP İmralı heyeti, heyetin İmralı görüşmeleri sonrası rutin olarak kamuoyuna yaptığı açıklama ve değerlendirmeler dışındaki haber ve yorumlara itibar edilmemesi istendi.

Açıklamada, haberlerde Abdullah Öcalan'a ait olduğu ileri sürülen birtakım ifadelere yer verildiği belirtilerek, kaynağı belirsiz söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Heyetin İmralı görüşmeleri sonrası rutin olarak kamuoyuna yaptığı açıklama ve değerlendirmeler dışındaki haber ve yorumlara kamuoyunun itibar etmemesi gerektiği kaydedildi. (Radikal)