ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta Kaliforniya eyaletinin San Bernardino kentinde yaşanan ve 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, "Terör Tehdidi" başlıklı bir ulusa sesleniş konuşması yaptı. Obama, saldırının 'masum insanları öldürmeye yönelik bir terör eylemi' olduğunu belirtti.

Çalışma makamı olan Oval Ofis'ten yaptığı ve televizyonlarda canlı yayınlanan konuşmada Obama, "Özgürlük korkudan daha güçlüdür" dedi ve Amerikan halkının bölünmesinin radikallerin işine geleceği uyarısında bulundu.

Obama ABD'deki silahlanma yasalarına atıfta bulunarak, potansiyel saldırganların silaha ulaşımının zorlaştırılması gerektiğini savundu.

VİZE MUAFİYETLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

“ABD'nin değişen terör tehdidinin üstesinden geleceğini” belirten Obama, bununla mücadelede Müslüman toplumları müttefik olarak yanlarında tutmaları gerektiğine dikkat çekti.

Obama, "Bunun ABD ile İslam arasında bir savaşmış gibi nitelenmesine izin veremeyiz" dedi. ABD Başkanı, IŞİD'e karşı mücadelede ellerindeki tüm güç unsurlarının kullanılacağını, "Amerikan ordusunun hangi ülkede olurlarsa olsunlar teröristlerin peşinde olacağını" belirtti.

Ülke içinde alınacak önlemlerin de artırılacağını, dışişleri ve iç güvenlik bakanlıklarına, vize muafiyet programlarını gözden geçirme talimatı verdiğini söyledi.

3'ÜNCÜ SESLENİŞ

Bu, Obama'nın 7 yıldır süren başkanlığı süresince Oval Ofis'ten yaptığı üçüncü halka sesleniş konuşması. Oval Ofis'ten ulusa seslenişler, sadece ülke genelinde çok önemli sayılan olaylarla ilgili olarak yapılıyor.