Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin davanın tek polis tanığı Selçuk Bal’ın, ana davadan önce, 29 Ocak’ta Ankara ’da dinlenmesi talebi, Ankara 5.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ertelendi. Mahkeme tanık ifadesinin sanıkların sorgusundan sonra alınması talebini kabul etti ve Eskişehir’dekine benzer bir şekilde asıl mahkemeden görüş sorulmasına karar verdi. Yeni bir duruşma günü berlirlenmezken Kayseri’den gelecek görüş doğrultusunda yeni duruşma gününün belirlenmesine karar verildi.

Ali İsmail Korkmaz’la ilgili dava dörde bölünmüştü. Ana dava, Kayseri’ye nakledilmiş, 25 tanıktan 24’ünün Eskişehir’de, birinin ise Ankara’da ifadesinin alınmasına karar verilmişti. Korkmaz ailesi ise Anktakya’da dinlenmişti.

Eskişehir’de, geçen 6 Ocak’ta, tanıkların dinlendiği duruşmada avukatlar tanıkların ifade işleminin Kayseri’de yapılması gerektiğini savunmuş, bu olmadığı takdirde, ifadelerin ana dava görüldükten sonra alınmasını istemişti. Mahkeme de talebi kabul ederek Kayseri’ye yazı yazmıştı. Tek polis tanık olan Selçuk Bal’ın dinlenmesi için de, 29 Ocak’ta Ankara’ya gün verilmişti. 

(Sendika.org)