Vitamin ve mineral eksikliği gibi sorunları girmenin yanında cilt sağlığını iyileştiren kolajen tablet, son zamanlarda oldukça fazla insan tarafından kullanılmaktadır. Kolajen (ya da collagen), yorgunluk ve halsizlik durumlarını çözmeye yarayan bir besin takviyesidir. Kolajen besin takviyesi, özellikle cilt hastalıkları ya da cilt ve deri ile ilgili sorunlar yaşayan kişiler için hızlı ve etkili bir çözüm yoludur. Bunun sebebi, bu tür kolajen gıda takviyesi ürünlerinin içerisinde, collagen yanında biotin, çinko ve C vitamini gibi vücut yapısını olumlu etkileyen çeşitli maddelerin bulunmasıdır.

C vitamini cilt üzerinde yer alan kolajen üretimini artırmaya yararken, biotin ve çinko cilt yüzeyini dış etkenlerden kaynaklı olacak hasarlardan korur. Bu yönüyle collagen gıda takviyesi yapılması, bir insanın genel vücut sağlığını dengelemek ve uygun bir cilt bakımı sağlamak için önemlidir. Fakat kolajen takviyesi seçilirken iyi ve güvenilir bir markanın ürünlerini kullanmak da bir o kadar büyük önem taşır. Hidrolize collagen tablet seçenekleri arasında en önde gelen ürün, cilt ve vücut sağlığı ile ilgili diğer çalışmaları ile de ismini duyuran Nutraxin tarafından geliştirilmiştir.

Nutraxin Hidrolize Kolajen Tablet, çinko, biotin ve C vitamininin yanında resveratrol, bromelain, hyüalüronik asit, kroskarmelloz sodyum, yağ asitlerinin magnezyum tozları, mikrokristalin selüloz, metrakrilik asit kopolimeri, titanyum dioksit, polivinil alkol, peg, talk, polisorbat 80 ve pancar kökü gibi birçok sağlıklı madde bulunmaktadır. Nutraxin Hidrolize Kolajen Tablet, içerisinde nişasta, şeker, tuz, maya, gluten, soya, mısır ve süt ürünleri gibi alerjik tepki verilebilecek gıdaları içermez. Aynı zamanda yapay tatlandırıcı ve koruyu bulundurmaz. Takviye edici gıda olarak alınmalıdır ve önerilen kullanımı günde 1 tablettir.