Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber Kuşadası

Aydın Kuşadası’nda düzenlenen 4. Mehmet Nuri Göçen Resim Çalıştayı geçtiğimiz yıl Nusaybin’de yaşanan dramın boyutlarını gözler önüne serdi. Çalıştaya katılan Nusaybinli resim sanatçıMehmet Şirin Kurt geçen yıl ilçede yaşan çatışmaları ve dramı resmetti.

Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği tarafından Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Mehmet Nuri Göçen Resim Çalıştayı Oldtown Tanneries’te düzenlenen bir törenle sona erdi.

11 ülkeden 48 sanatçının katıldığı 4. Uluslararası Mehmet Nuri Göçen Resim Çalıştayı’na İzmir Dokuzeylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Mehmet Şirin Kurt’un resmettiği geçtiğimiz yıl Nusaybin’de yaşanan çatışmalardan doğan dramı anlatan tablo damgasını vurdu.

Resim Sanatçısı Kurt, toblosunda Nusaybin’de yaşanan çatışmaların arasında kalan çocukların dramını anlattığını belirtti. Bölgede yaşanan dramın boyutlarının medyada yanstıldığından çok daha büyük olduğunu ifade eden Kurt “Savaşlar en çok çocuklara zarar veriyor. Pisikolojik gelişimlerini büyük ölçüde etkiliyor. Ben Nusaybinliyim. Geçtiğimiz sene yaşanan çatışmalarda bölgedeydim. Evimiz yıkıldı. Çocuk yaştaki kardeşlerim gecelerce uyuyamadı. Çatışmaların ortasında kaldık. Bizim gibi binlerce aile bölgede aynı acıları çekti. Şimdi ailemle birlikte İzmir’de yaşamak zorunda kaldık. Bir yerde zorunlu göç gibi bir şey bizim yaşadığımız. Bu çalıştayda o acıları resmetmek istedim” dedi.

SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İÇİN SANAT

Kurt ,savaşa en güzel tepkinin sanatla verilebileceğini kaydederek, “Sadece ülkemizde değil tüm dünyada savaşa karşıyım. Savaşa tepkimi sanatla veriyorum. Ben ve ailem bölgede yaşanan savaştan dolayı büyük acılar yaşadık. Bu savaştan daha fazla masum insanın etkilenmesini istemiyorum. Acıların son bulması, yaraların biran evvel kapanması dileğiyle. Savaşsız bir dünya diliyorum” diye konuştu.