Mardin’in Nusaybin ilçesinde birçok şubesi bulunan pastane işleten Yusuf Ç., Nusaybin Kaymakamı ve kayyım Ercan Kayabaşı tarafından tehdit edildiğini, iş yerlerine keyfi şekilde baskınlar yapılıp, müşterilerinin rahatsız edildiğini ileri sürerek, tepki amaçlı kepenk indirdi.

İddiaya göre; geçtiğimiz hafta yapılan Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Mahsum Özmen, Serdar Aytimur ve Aziz Kızar isimleri yarıştı. Seçimlerde AK Parti'nin desteklediği Mahsum Özmen’in aksine diğer adayları destekleyen Yusuf Ç., söz konusu isimler için açıktan çağrı yaptı. Bunun üzerine tehditler almaya başlayan Yusuf Ç., seçimlerden sonra da tehditler almaya devam etti. Ardından iş yerlerine polis baskınları ile karşılaştı. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Yusuf Ç., bunun üzerine sanal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Kayyımı Ercan Kayabaşı’nın kendisini tehdit ettiğini duyurdu.

Yusuf Ç., sanal medyadaki paylaşımlarında onlarca polisle beraber iş yerlerine baskın yapıldığı, müşterilerine Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yapıldığı, iş yerlerinin fotoğraflarının çekildiği anlara dair kamera kayıtlarını da paylaştı.

‘BİZİ TEHDİT ETMEYİN’

Yusuf Ç., ardı ardına yaptığı paylaşımlardan birinde; “Ben Nusaybinli bir vatandaş olarak şu andaki mevcut kaymakamı ilçemin kaymakamı olarak kabul etmiyorum” dedi.

Yusuf Ç., bir başka paylaşımında “Ya taraf olacağım ya da bertaraf olacağım. Biz sadece bizi yaratan Allah’ımızın tarafıyız. Allah’tan korkum var. Rızkımı Allah gönderiyor çok çok giderim” ifadelerini kullandı. Bir başka paylaşımında ise Kaymakam Kayabaşına seslenen Yusuf Ç., “Sayın Nusaybin Kaymakamı biz ekmeğimizin peşindeyiz. Bizi ekmeğimizle tehdit etmeyin” dedi.

Yusuf Ç., son paylaşımında 2015-2017 yılları arasında Nusaybin’de TEM Şube amiri olan, kurduğu şebeke ile iş insanlarını tehdit, şantaj ve işkenceyle haraca bağladığı gerekçesiyle yargılandığı davada 22 yıl 6 ay hapis cezası verilen Ünal Uyar’ı hatırlatarak, “Biz Nusaybin’de Ünal’ların dönemini de yaşadık, kimin ne olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

KEPENK İNDİRDİ

Paylaşımların ardından Yusuf Ç., tepki amaçlı ilçedeki iş yerlerinin kepenklerini önceki gün indirdi.

Personellerinin can güvenliği olmadığı ve baskılara son verilmesi amacıyla kepenklerini indiren Yusuf Ç.'nin kepenkleri bugün açtığı öğrenildi.