324 gün açlık grevinde kalan akademisyen Nuriye Gülmen, direnmenin kendisini özgürleştirdiğini belirterek, herkesi mücadele etmeye çağırdı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edildiği için 324 gün boyunca açlık grevinde kalan akademisyen Nuriye Gülmen, Yüksel direnişçileri tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı.

Konuşmasına Yüksel direnişinin bir zafer olduğunu vurgulayarak başlayan Gülmen, "Direnişimizin zaferle sonuçlandığını söylediğimizde insanlar bunu çok anlayamıyorlar. Fakat direnişimizin politik sonuçlarını değerlendirmek çok önemli.  Bizim yaşamla ölüm arasında bir tercih yaptığımızı düşünenler var, bu yanlış bir yaklaşım. Her şey sadece bizim yaşamımıza odaklı düşünülüyor. Bizler yaşamı tercih ettiğimiz için açlık grevini sonlandırmadık. Bizim için mesele teslim olmamaktı. Bu anlamda direnişimiz karşılığını buldu” diye konuştu. 
 
‘MESELE HAKSIZLIĞA ALIŞMAMA MESELESİYDİ’
 
Gülmen, açlık grevini direnişinin zafer olarak algılanması gerektiğine dikkat çekerek, “Direnmenin kendisi zaten zaferdir. Öyle ki elimde 'OHAL kaldırılsın, işimi geri istiyorum' pankartıyla sokağa çıktığımda kimse bana ‘sen ne söylüyorsun’ demedi.  İktidar ilk önce görmezden geldi ama daha sonra saldırdı. Çünkü bir kişi bile olsa karşılık bulacağını bildikleri için saldırdılar. Mesele teslim olmamak mesele haksızlığa alışmama meselesiydi. Zaten çok kısa bir süre sonra direniş Semih, Acun ve Özgürlük Anıtı’nın etrafındaki binlerle büyüdü" diye belirtti. 
 
İktidarın OHAL ile tüm halkı teslim almak için politika yürüttüğünün altını çizen Gülmen, “Fakat biz buna direndik. Biz direniş biçimlerinden birini sonlandırdık ama farklı şekillerde direnişi sürdürüyoruz” vurgusunda bulundu. 
 
Yüksel direnişinin somut kazanımlarına değinen Gülmen, “Bizler eylemimize başladığımız zaman diliminde çok fazla ihraç vardı. Fakat bir süre sonra bu oran düştü ve tek tük şekilde işten atmalar yaşandı. Bunun dışında bizim direnişimizin ardından bir OHAL komisyonu kuruldu. Bu komisyondan elbette bizlerin lehine bir kazanım olmayacağını biliyoruz ama bunu kurmalarının sebebi sıkışmalarıdır, bu da bir kazanımdır" ifadesinde bulundu. 
 
Gülmen, Yüksel direnişinin kendisini özgürleştirdiğini vurgulayarak, herkese mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.