Son filmi “Kış Uykusu” ile Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye ile dönen usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, “Ahlat Ağacı” adlı yeni filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Anadolu’daki bir kasabada kitabını çıkarmak için para bulmaya çalışırken bir yandan da babasının yarattığı sorunlarla uğraşan ve edebiyata düşkün olan Sinan isimli bir adamın öyküsünü konu alan ‘Ahlat Ağacı’ isimli filme Arte France Cinema kurumu tarafından da mali destek verildi.

BirGün'de yer alan habere göre Nuri Bilge Ceylan, Ahlat Ağacı hakkında “Sevelim veya sevmeyelim, bazı özelliklerimizi babalarımızdan alırız. Zayıflıklarımızı, alışkanlıklarımızı ve daha birçok şeyi.

Film, babanın ve oğlunun aynı kaderi paylaşmasıyla oluşan kısır döngüyü acı veren deneyimlerden oluşan bir seriyle anlatacağız” yorumunda bulundu.

ÇEKİMLER BAŞLADI 

“Ahlat Ağacı” filmi için Çanakkale’nin Yenice ilçesinde çekimlere başlanıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, ilk sahneleri Yenice otogar içinde çekilen filme Yenice halkı büyük ilgi gösterdi.

Yenice ilçesindeki çekimlerin tamamlanmasının ardından Torhasan Köyü, Asmalı Köyü ve Çanakkale Merkez’de de çekimlerin devam edeceği kaydedildi.