Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatları (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 5,46 artarken, yıllık enflasyon 20 yılın yeni zirvesi olan yüzde 61,14'e yükseldi.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından Bursa İş Dünyası Buluşması'nda konuşan Nebati, ''2021'deki olumsuz ticari koşullara rağmen ihracatımızı 225 milyar dolara çıkardık. 2021'de turizmde Türkiye'de başarılı geçmiştir. Türkiye turizmde pek çok rakibini geride bırakmıştır. Cari işlemler dengesinde kayda değer bir iyileşme yaşanmıştır. Enerji ve emtialarındaki artış ülkeler üzerindeki enflasyonist baskı daha da artmıştır. Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek ve fiyat istikrarını sağlamak için kararlı adımlar atmaktayız'' dedi.

''ENFLASYON ŞU AN YÜZDE 61, PROBLEM Mİ?

Nebati, ''Enflasyon şu an yüzde 61, problem mi? Problem ama ekonomiyi faiz kıskacından da çıkardık. Şu anda hiçbir yatırımcı, girişimci enflasyonun üzerinde faiz kullanmıyor. Yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye geleceğini hep birlikte göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

''ELHAMDÜLİLLAH O DA TAMAM''

Nebati ''Tarım ürünlerinde verim patlaması olacak. İnşallah savaş bitecek, turizm gelirlerimiz beklentilerinde üzerinde gelecek. Enflasyonla mücadelenin çok önemli bir ayağı olan bireylerin davranışsal değişimlerini düzeltecek adımlar atmak olacaktır. Yatay bir seyirden sonra bir enflasyon düşüşünü hep beraber yaşayacağız. Döviz şuraya kadar gidecek diye karalar bağlayanlar vardı. Faiz artırılmadan olmaz diyenler vardı, elhamdülillah o da tamam'' şeklinde konuştu.