Milliyet gazetesinden ayrılığıyla gündeme gelen gazeteci yazar Nuray Mert, Marketing Türkiye TV’ye açıklamalar yaptı. “Gücünü göstermekten bu kadar hoşlanan bir iktidarın olduğu ve suçun mağdura yüklendiği bir ülkede tabii ki korkuyorum” diyen Nuray Mert, medyada “istenmeyen yazar” ilan edildiği görüşünde.

 

Artık televizyon programlarına konuk olarak bile çağırılmadığını söyleyen Mert, "kimse bana istediğini yaptıramaz" diyor.

 

EKRANLARA ÇIKARILMIYORUM, DİNLENME OLDU

"Artık televizyonlarda konuk olarak bile çağırılmıyorum. Büyük bir dinlenme oldu benim için. Ana Medyada konu ne olursa olsun, hiçbir şekilde çağrılmıyorum. Eskiden nasıl baş edeceğimi bilemezdim.

 

Kimse bana istediğini yaptıramaz, ondan korkmam, ama gözü dönmüş propaganda ortamında ne olacağını bilemiyorsunuz...

 

MESAJI ALDIM AMA GEREĞİNİ YAPMAYACAĞIM

Yazdığınız şeylerle darbe planıyla falan bağlantı kuruluyorsa, ya da şimdi KCK ile. İnsan korkmaz mı? Büşra Ersanlı ile yaptığım konuşma bir internet sitesinden verildi, bir gazete bastı. Bu benim kişilik haklarıma saldırı değil mi? Bu kişilik haklarıma saldırı bir kere. Ne var o konuşmanın içinde?

 

Benim konuşmamın KCK iddianamesinde işi ne? Murat Belge de geçenlerde yazmış ne alaka anlayamadım diye. Ne var orada? Ben bunu yazan gazeteciyi dava edebilir miyim? Hayır aklımdan bile geçiremem. Böyle bir şeyden korkmaz mısınız? Neden sürekli tekrarlanıyor? Bu sizi korkutmaz mı?

 

Mesajı aldım ama gereğini yapmayacağım diye yazdım. Bunların mesajlaşma olduğunu biliyoruz. ‘Size gönderilen mesajları aldığınızı bilmek isterler’ deniyor. Ben de aldım mesajınızı, ama gereğini yapmayacağım diye yazdım.

 

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ ÖDÜL VERDİ GİDEMEDİM

Bu şartlar altında tabii ki korkuyorum. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden Yılın Gazetecisi ödülü aldım. Ama gitmeyi reddettim. Çünkü bu propagandanın bir ucu da orada. MHP il başkanı açıklama yaptı, biz onu Trabzonlu saymıyoruz diye, Vali nasıl ödül verirsiniz diye laf etti. İktidardan da ibaret değil ki baskı. Ben nasıl giderim de orada olay olmasına vesile olurum. Yakanın değil yananın suçlandığı bir memlekette yaşıyoruz. Sivas’ta işte, ‘onlar da biraz hassas olsalardı’ya kadar geldi iş.

 

Bu çerçevede... Korkudan tırnaklarımı yiyorum değil... Korkudan fikirlerimi değiştirecek değilim tabi, alimallah öyle bir yapımız yok.

 

SON YAZISI YAYINLANDI MI?

Yazdığı son yazısının gazetede yayınlanmadığına dair çıkan haberleri yalanlayan Mert, süreci şöyle anlattı.

 

"Son yazım yayınlanmadı değil. Arkadaşlarımız yanlış anlamışlar. Öyle bir şey olsa ben söylerim, öyle bir şey gizlenir mi... Tam tersine, köşemin olduğu sayfada 'izin' ibaresi çıktıktan sonra yazı yazmadım.

 

Bazı arkadaşlar böyle tuhaf bir durum olduğu için herhalde yazısı yayınlanmadı dediler. Öyle bir şey olsa ben o yazıyı mutlaka bir yerde yayınlarım zaten. Çekineceğim bir şey yok takdir edersiniz ki, niye yapmayayım. Ciddi bir sansür olduğu bilindiği için insanlar öyle düşünüyor."