Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP MKYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Numan Kurtulmuş'a HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "olası bir genel seçimde başkanlık sistemine ilişkin referandumun da yapılması” önerisi soruldu.

Bu soru üzerine, “halkın iradesine her zaman saygı duyduklarını” söyleyen Kurtulmuş, "Demokrasi içerisinde yönetiliyorsak hakim olan milletin kendisidir. Ama önceki temel meselemiz Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasıdır. Önümüzdeki temel mesele budur" ifadelerini kullandı.

BEDELLİ AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik konusundaki bir soru üzerine Kurtulmuş, “Şu anda böyle bir bedelli askerlik uygulamasının, böyle bir teşebbüsün olmadığını, Milli Savunma Bakanlığımızın, Genelkurmay Başkanlığımızın böyle bir çalışma içinde olmadığını biliyoruz" dedi.

TEKİN'İN SÖZLERİ GÜNDEME OTURMUŞTU

Habertürk TV yayınına katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bedelli askerlik yapanların askerliğinin iptal edilmesi gerektiğini söylemişti. Tekin, "Biz imkanı olmayan çocuklarımız da faydalansın dedik, belli bir zümrenin çocukları faydalandı. Gerekirse paraları iade edilsin. Hepimizin çocukları askere gitmeli, askere gitmeli ki bu ızdırabı hissedebilmeliyiz" diye konuşmuştu. (Cumhuriyet)