HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti 'ye katılacağı yönünde çıkan haberlerin ardından, bu süreçte kendisinin ve partisinin yıpratılmaya çalışıldığını söyleyerek, “Numan Kurtulmuş ve HAS Parti'yi kimse itibarsızlaştıramaz” dedi.

 

Partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen programlara katılmak üzere Konya'ya gelen Halkın Sesi (HAS) Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, basın toplantısında AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. Bu süreçte kendisinin ve partisinin yıpratılmaya çalışıldığını ifade eden Kurtulmuş, “İktidar partisinin içerisinde Sayın Başbakan'ın ifade ettiği sözlerle birlikte başlayan bir süreç var. Bu süreç AK Parti'nin içerisinde konuşulan bir konuyu esas alarak, bu süreci bazı kişiler Numan Kurtulmuş ve HAS Parti'yi itibarsızlaştırma süreci şekline dönüştürmeye çalıştılar ve bu çabanın içerisine girdiler. Bunları gülerek takip ediyoruz. Herkes şunu bilsin ki, Numan Kurtulmuş ve HAS Parti'yi itibarsızlaştırmaya kimsenin, hiçbir odağın gücü yetmez. Çünkü Numan Kurtulmuş ve HAS Parti itibarını bir günde kazanmış değildir. Yıllar içerisinde oluşmuş her sözü, her fiili, attığı her adım milletin neredeyse tamamı tarafından takip edilmiş ve takdir edilmiş olarak bu günlere geldi. Kimse boşuna böyle bir çabanın içerisine girmesin. Bu çabalar kimseye fayda etmez, hiç kimsenin de gücü buna yetmez” dedi.

 

“HERKES HADDİNİ BİLSİN”

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar ve değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: "Herkes haddini bilsin, herkes ne söylediğini bilsin. Bu süreçte yeni bilgiler ortaya çıkarsa bunları parti içerisindeki arkadaşlarımla hem de Türkiye kamuoyu ile paylaşacağımı yakinen herkes biliyordur. Bizim hiç kimseden, hiçbir kurumdan, hiçbir talebimiz olmadı. Ayrıca biz hiçbir gurubun, hiçbir çevrenin siyasi hesaplarının muhatabı olmayız, siyasi hesaplarının da merkezinde durmayız."

 

“MUHATABIM BAŞBAKAN ERDOĞAN'DIR”

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in açıklamaları hakkındaki soru üzerine, “Demokrasilerde herkes konuşur, kimse kusura bakmasın benim herhangi bir şekilde konuşmadaki muhatabım Başbakan Erdoğan'dır, başka kimse değildir” şeklinde cevap verdi.

 

AÇIKLAMA VAR YANIT YOK

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş'un Ak Parti'ye geçeceği yönündeki iddialar geçtiğimiz haftadan bu yana gündemde. Konu ile ilgili son açıklama dün HAS İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu'ndan gelmişti.

 

Bekaroğlu dün yaptığı açıklamada "Herkes bize sorular sormaktadır; sözümüze ilgi duyan, Genel Başkanımızı ve partimizi ilgi ile takip eden milyonlarca insan doyurucu bir açıklama beklemektedir" ifadesini kullanmıştı. Numan Kurtulmuş bugün açıklama yaptı, ancak yine yanıt vermemeyi becerdi.