Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz günlerde manşetlere taşıdılar 'karargah rahatsız'. Esas rahatsız olan karargah falan değil. Asker Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ'cü hainleri de temizleyerek Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle birlikte uyumlu çalışıyor, hükümetin emrinde çalışıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Samsun'un Bafra ilçesinde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 28 Şubat" konulu konferansa katıldı. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Kurtulmuş, "15 Temmuz'da bu milletin önü kesilmeye çalışıldı, önü kapatılmaya çalışıldı. Bütün bunlara rağmen rahmetli Menderes'le başlayan bu haksızlıklara, bu zulümlere, bu engellemelere rağmen millet yolunu açtı, ilerledi bu günlere geldi" ifadelerini kullandı.

"Karargah rahatsız" manşetine değinen Numan Kurtulmuş şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde manşetlere taşıdılar 'karargah rahatsız'. Esas rahatsız olan karargah falan değil. Asker Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ'cü hainleri de temizleyerek Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle birlikte uyumlu çalışıyor, hükümetin emrinde çalışıyor. Bundan rahatsız olan farklı çevreler var. Herkes işine baksın. Medya, medyacılıkla uğraşsın. Siyaset siyasi görevini yapacak. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber sizin oylarınızla vesayetçi bütün odakların hevesleri kursağında kalacak. Türk Silahlı Kuvvetleri de diğer kamu görevlileri gibi kendi işini yapacak. Hükümetin emrinde yani sizin emrinizde kendi işini yapacak. Çatal çomak toprağa saplanmaz. Çift iradeli bir sistem olmaz. Çift başlılık olmasın, bir elde topladığımız kişiden de bu millet hesap sorsun." (Kaynak: Birgün)