Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, 22 Kasım'da Ankara’da görülecek ÇED iptal duruşmasına katılım çağrısında bulundu. 

Mersin Nükleer Karşıt Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç (NGS) Santral'i için açılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) iptal davasının görüleceği Ankara'da duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Mersin Mimarlar Odası önünde bir araya gelen NKP üyeleri, 22 Kasım'da Danıştay Kurulu'nda görülecek dava öncesi tüm kesimleri Ankara'da olmaya çağırdı. Açıklama yapan Mersin NKP Sözcüsü avukat Alpay Antmen, ÇED sürecinin tamamlanmamasına rağmen Akkuyu'da inşaatın başlatıldığını belirterek, " Santral iş makineleri ile önceden ve halen devam etmektedir. Proje şirketi bakanlıktan izin verildiğini söylese de çalışmaların yürütüldüğü alanların bir kısmı bu izin alanının dışında kalmasına rağmen orada da kazılar yapılmaya devam etmektedir" dedi.
 
Çevre Kanun'unun 10. maddesindeki "ÇED olumlu kararı veya ÇED gerekli değildir kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili onay, izin ve kullanım ruhsatı verilmez" dediğine dikkat çeken Antmen, başlatılan inşaatın kanunsuz olduğunu belirterek, durdurulması gerektiğini söyledi.

Mersin' de Akkuyu Nükleer Santral yapılması kentte, ekonomiyi, turizmi, doğayı ve insan yaşamını geri dönüşümsüz zararlar vereceğinin altını çizen Antmen, kentin yaşanılabilir kalması için Nükleer Santrale karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. 22 Kasım'da Ankara'da görülecek Danıştay duruşmasının çok önemli olduğunu kaydeden Antmen, tüm çevre dostlarının bu duruşmaya katılması gerektiği vurgusunda bulundu. 

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)