Mersin'in Gülnar İlçesine bağlı Büyükeceli Beldesi'nde NGS A.Ş. tarafından belde halkına Nükleer Santrali hoş göstermek amacıyla iftar yemeğini verildi. Bu durumu protesto eden Nükleer karşıtı bir grup da, iftar yemeği verilen alana girmek isteyince kargaşa yaşındı.

Büyükeceli İlköğretim Okulu'nun bahçesinde verilen yemekte içeri girmek isteyen nükleer karşıtı grup NGS yetkilileri ve jandarma tarafından içeri alınmadı.

"Sahte yalancı iftar sofraları ile bizleri ikna edemedikleri için bizi içeri almıyorlar" diyerek protesto eden grup, Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale‘nin gelmesiyle sakinleşti.

Belediye Başkanı Mehmet Kale, grup üyelerini sakinleştirip, iftar yemeğine katılmaları için NGS yetkilileri ile görüştü. Ardından çevreci gruba seslenerek, "Biz Ramazan günü huzur istiyoruz. Oruçlu insanların huzurunu kaçırmayalım" diyerek iftara gelen vatandaşlar gibi sadece iftarı yemeği yeme sözü aldıktan sonra çevrecilerin içeri alınmasını sağladı.

Oruçlu vatandaşlar gibi iftarlarını açmak şartı ile içeri alınan grup, okunan ezanla birlikte yemeğe katılan halkla beraber yemeklerini yedikten sonra eylem pankartlarını açıp nükleere karşı olduklarını dile getirdiler.

Akkuyu NGS A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov ve Akkuyu NGS A.Ş. Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Mehmet Faruk Uzel halkı nükleer konusunda ikna etmeye çalışıp soruları yanıtladı.

Bu arada jandarma ekipleri de bir süre bekledikten sonra olay yerinden ayrıldı. (F5Haber)