İstanbul Kadıköy’de dün gece ‘dükkanının camına kartopu geldiği’ bahanesiyle bir gruba önce sopa sonra bıçakla saldıran ve grupta yer alan gazeteci Nuh Köklü’yü bıçaklayarak öldüren Serkan Azizoğlu, poliste verdiği ifadesinde "Onları kar topu oynamamaları konusunda uyardım. Oynamaya devam edince sopayla müdahale ettim. Beni dövüp sopayı elimden aldılar. Ben de o hırsla bıçağı alıp tekrar dışarı çıktım. Gene bana saldırınca kendimi korudum” dedi. Serkan Azizoğlu polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

‘DARP EDİLDİM’ DEDİ

Cinayet Büro Amirliğinde ifade veren Serkan Azizoğlu, kendisini korumaya çalıştığını iddia ederek "Dükkanımın önünde kar topu oynuyorlardı. Onları uyardım. Dikkat edeceklerini söylediler. Ancak bir süre sonra tekrar oynamaya başladılar. Bu sırada cama bir kartopu gelince tekrar dışarı çıktım. Elimde onları korkutmak için beyzbol sopası vardı. Ancak hep birlikte bana saldırdılar. Beni darp edip elimden sopayı aldılar" dedi.

Bunun üzerine dükkana girip bıçak aldığını söyleyen Serkan Azizoğlu, “Dışarı çıktığımda gene bana saldırdılar. 4-5 kişinin arasında kaldım. Beni yere yıktılar. Kendimi korumak için bıçağı sağa sola salladım. Bu sırada beni yine darp ediyorlardı” iddiasında bulundu.

Şüpheli Serkan A. adliyeye sevk edildiği sırada hiç konuşmadı.

"BU BİR NEFRET CİNAYETİDİR"

Gazeteci Nuh Köklü'nün arkadaşı Avukat Tamer Doğan ise olayı şöyle anlattı:

"Yeldeğirmeni Dayanışması'ndan bir grup arkadaş olarak İç Güvenlik Yasası'na tepki olarak Boğa'da bir etkinliğimiz oldu. Oradan dönerken kar topu oynamaya başladık. Karakolhane'ye girdiğimizde olayın olduğu sokakta köşe başında camına bir tane kar topu geldiğini iddia eden esnaf dışarı çıktı ve çok kaba konuşmaya başladı. Kadın arkadaşlarımız uyardı. Ona rağmen sakinleşmedi ve içeriden beysbol sopasıyla çıktı. Yaklaşık 10-15 kişiydik. İstesek çok rahat döverdik. 'Ben deliyim size silah getirir sıkarım, yarında hastaneden çıkarım' diye bir beyan da bulundu. Ve sopasını elinden aldığımıza rağmen gitti içerden ekmek bıçağıyla çıktı.

Ekmek bıçağını şuursuzca sallamaya başladı. Ve bir kadın arkadaşımız önüne geçti. Onun omzunun üstünden salladı önce. Ondan sonra başka bir erkek arkadaşımızın montunun göğüs kısmını kesecek şekilde savurdu. Yetmiyormuş gibi Emrah diye bir arkadaşımızı köşeye sıkıştırdığında, rahmetli Nuh arkadaşımız koşarak yardıma gitti.

Nuh onun belinden tutmaya çalışırken kayıp düştü. Nuh yerde sırtüstü yatarken ekmek bıçağını sert bir şekilde sapladı ve Nuh feryat etti. Ayağa kalkabildi. 10-15 adım attı yere yığıldı. Ona rağmen bu katil halen açıklamalar yapmaya devam etti. Elinde Nuh'u vurduğu kanlı bıçağıyla. Hukuku iyi bildiğini aklının yerinde olduğunu bize gösterdi. 'Ben yarın çıkacağım rahatım' dedi. Hatta yetmiyormuş gibi içeri girdi bıçağı sakladı. Öğrendiğimiz kadarıyla bıçağı ve elini yıkamış. Sonra dışarı çıktı ve halen daha küfürlü ve tacizkar açıklamalarına devam etti. Çok kişi toplanmıştı yaklaşık 100-150 kişi ve herkes olaya tanıktı. Kar topu sadece cama isabet etmişti. Bunun üzerinden Nuh'u katletti bu esnaf. Bu bir nefret cinayetidir" dedi.

"DAHA ÖNCE BAŞKALARI DA SORUNLAR YAŞAMIŞ"

Olay sırasında Köklü'nün yanında olan kız arkadaşı Ferda Sayın ise "Daha önce başkaları da bu kişi ile sorunlar yaşamış. Nuh daha geçen gün bu dükkandan alışveriş yapmıştı. Beraber sokak köpekleri için mama almıştık. Ama nasıl bir esnaf ise bir arkadaşımız onu sakinleştirmeye çalışırken onun üzerine bile sopa ile yürüdü" şeklinde konuştu.