15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde darbe girişimi sırasında eşi Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok darbenin siyasi ayağına dair değerlendirmelerde bulundu.

Darbe girişimi ardından başlayan yargılamaların amacından uzaklaştığını savunan Olçok, siyasi ayağın yargı konusu yapılmamasına tepki gösterdi.

Elinde darbe girişiminin siyasi ayağına dair belgelerin bulunduğunu iddia eden Olçok, belgelerin bu aşamada açıklanmasının bir fayda getirmeyeceğine inandığını dile getirdi.

Artı TV’de yayınlanan Haber Aktüel programına telefon bağlantısı ile katılan Olçok, kendisine ya da çocuklarına zarar gelmesi hallinde bu zararın nedeninin verdiği mücadele olduğunu dile getirdi.

Olçok’un açıklamalarından satır başları şöyle:

'GARİPLER İÇERİDE, ZENGİNLER DIŞARIDA'

“Ben ve benimle beraber 250 şehidin ailesinde çok şey değişti. Hayatımızın akışı, hayat düzenimiz, ilişkilerimiz ve dünyaya bakışımız değişti. Her şeyimiz değişti.”

“Adalet derken kime ve neye göre olduğunu konuşmak gerekir. Olaylar ilk başladığında idam ile başladı, finalinde beraatlar görüyoruz. Bizler şehit aileleri olarak sağduyumuzu kaybetmedik ve “suçlu suçsuz herkes ceza alsın” demedik, onay vermedik. Bizler şehit yakını olmanın vakarını taşımaktan hiç vazgeçmedik. Mevzu siyasi olarak idam ile başlayıp, finalde garip insanların içeride kalıp, güçlü ve zenginlerin, borsalarda paralarını kullanabilecek insanların serbest kalması üzücü. Kime göre adaletten bahsediyoruz. Televizyonlarda üniformaların renkleri bile seçildi, ancak sanıkların demoralize olmadığını görürdük.”

‘ELİMDE SİYASİLERE AİT DOSYALAR VAR’

“15 Temmuz’un siyasi boyutu ise yok çünkü siyasilere hiç dokunulmadı. Türkiye’de her konuda FETÖ’nün var olup, siyasette var olmaması bizleri şaşkına uğratan bir durum FETÖ’cü emniyet mensubu var, FETCÖ’cü vali var ama FETÖ siyasileri teğet geçiyor. Benim aklım almıyor. FETÖ’de siyasilere dokunulmadığı için boyutunu ölçemiyoruz.”

“Siyasiler dokunulmazlık koruması altındayken hiçbir şey yapamıyoruz. Ben hangi siyasiye dava açabilirim. Elimde onlarca siyasiye ait dosya ve ihbar var. Bugün Türkiye’de hangi avukat bir siyasi için dava açabilir.”

‘ADALETLİ YARGILAMA BEKLEYEMEYİZ’

“Herkes bana “Kedini düşünmüyorsan, oğullarını düşün onlara zarar verilir” diyor. Ne demek zarar verilir, eşkıya mı bunlar? Herkes bilsin ki onlara zarar verilir ise onları Allah’a emanet ediyorum. Eğer böyle bir durum olursa bilin ki verdiğimiz mücadeleden dolayı bize zarar verilmiştir.”

“Elde olan dosyaların, tapelerin hiçbirini açıklayamazlar. Ortada ölüm ile sonuçlanmış bir 15 Temmuz var, gaziler var. Yargılamaların durumu ise zaten ortada. Elimizde somut veriler varken böyle yargılama yapılıyorsa, siyasiler ile ilgili nasıl gerçek ve adaletli bir yargılama bekleyebiliriz. Ben elimizdekileri vermiş olurum, ancak onlar gardlarını almış olurlar. Ben kendimi gündem haline getiririm, ancak sonuç olmaz. Bu nedenle bunların şimdi yapılması gereken bir davranış olduğuna inanmıyorum.”