HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestcioğlu, Dilovası’nda yasaklanan Newroz mitingine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kerestcioğlu, "Newroz'u yasaklayabilirler ama baharı engelleyemezler" dedi.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Nihat Karataş Stadyumu’nda yapılmak istenen Newroz mitingine önce izin veren valilik, daha sonra kararını geri çekti.

'ZİHİNLERİMİZİ ESİR ALAMAYACAKLAR'

HDP Parti Meclis üyesi Hüseyin Göze, Newroz'ın yasaklanmasına, "Asla vazgeçemeyeceğiz. Kadınlar ve anneler 16 Nisan'da bunlara iyi bir ders vermek gerektiği bilinciyle hareket etmelidir. 16 Nisan' her 'Hayır' oyu genel seçimlerde partimize verilen oylardan 10 kat daha değerlidir. Bizi öldürmekle bizim siyasetçilerimizi cezaevine doldurmakla bu halk gerçeğini bitiremeyeceklerinden -emin olun- onlar da eminler. Newroz'u yasaklarken zihnimizi esir almanın hesabını yapıyorlar ama asla zihinlerimizi de esir alamayacaklar" dedi.

‘TÜRKİYE’YE ZARARLAR VERDİKLERİNİ GÖRDÜK’

Göze'nin ardından konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da, Newroz'un iyiler ve kötüler arasındaki mücadeleyi konu aldığını anlattı. Kerestecioğlu, "Müzakere masası devrildikten sonra bu durum Kürdistan'da insanların canına mal oldu. Aslında tüm Türkiye'ye zarar verdiklerini gördük" diye konuştu.

Tutuklu parti yönetici ve üyelerini hatırlatan Kerestecioğlu, "Demirtaş'ı, Yüksekdağ'ı, Baluken'i insanların gönlünden çıkarabildiler mi? Onlar 'Seni başkan yaptırmayacağız' dediği için hedef oldular" dedi.

Hükümetin politikalarını eleştiren Kerestecioğlu, "Bugün İsrail'de ezan yasağına ABD'nin mülteci yasağına ses ettiler mi? Sadece Avrupa'ya ses ediyorlar. 'Avrupa olayları sonrası oylarımız yüzde 2 arttı' diye konuşuyorlar" ifadelerinde bulundu.

Her durumda ''Hayır''ın anlatılması gerektiğini aktaran Kerestecioğlu, son olarak şunları söyledi: "Duyuyorsunuz işte böyle, bizim sesimizi de burada sirenlerle kesmeye çalışıyorlar. Ama biz bedel ödedik. Yılmayacağız. Öyle olmasa bu partide olmazdık. Hep birlikte 'Hayır'ı anlatmamız lazım. Newroz'u yasaklatabilirler, ama baharı engelleyemezler."

'EŞİT YURTTAŞLIK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR'

Kerestecioğlu'nun konuşmasının ardından hazırlanan basın metnini okuyan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı İbrahim Ergin de, hem il hem ilçe örgütü olarak Newroz kutlaması için başvuruda bulunduklarını buna rağmen izin alamadıklarını ifade etti.

Ergin, "Daha dün Hollanda'da yaşananları en ağır şekilde eleştiren iktidar, bugün Türkiye'de, Kocaeli Dilovası'nda Newroz kutlamasına bile tahammül edemeyecek kadar keyfilik göstermektedir. Bu topraklarda yaşayan Kürtler olarak bundan önceki dönemlerde de Demirci Kawa'nın yaptığı gibi zalim Dehaklara karşı mücadelemizi bu topraklarda eşit, özgür yurttaşlar oluncaya kadar devam ettireceğiz" diye konuştu.

Avrupa'da siyasi propagandaya izin verilmediğinde faşizmden dem vuranların 6 milyona yakın seçmenin iradesini hukuksuz bir şekilde hapsettiği savunan Ergin, sözlerini şöyle tamamladı: "Eş genel başkanlarımız, milletvekillerimizin tutuklu olduğu bir ülkede Newroz'u yasaklayarak halkımızın iradesinin kırılacağını zannedenler, hiç ümitlenmesinler. Barış, emek, demokrasi, insan hakları, eşit yurttaşlık mücadelemiz her koşulda devam edecektir"

(Kaynak: Dihaber)