ABD’nin New York kentinde, Times Meydanı yakınlarındaki Port Authority çevresinde, yerel saatle 08.00 sıralarında bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından ilk olarak yaralılar olduğu kaydedilirken, New York Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada gözaltına alınan erkek şüpheli dışında yaralı olmadığı belirtildi. 

Patlamaya "amatör" bir düzeneğin sebep olduğu iddiaları bulunurken, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesinin ardından New York'taki güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve polisin de saldırıların sürmesi ihtimaline karşı tetikte olduğu kaydediliyor. 

Hürriyet muhabiri Razi Canikligil, saldırganın intihar bombacısı olduğunu, tam bir açıklama yapılmasa da bombanın kısmen patladığını, geri kalan parçaların polis tarafından imha edildiğini ve saldırganın da polis tarafından yakalandığını aktardı. Olay yerine polislerin gelmeye devam ettiğini kaydeden Canikligil, "Demek ki ciddi bir terör saldırısı olarak algılanıyor" dedi. 

POLİS GÖZALTI HABERİNİ TEYİT ETTİ

New York Post’a konuşan kaynaklar, patlayıcının kısmen infilak ettiği patlamanın ardından bir kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Gözaltı bilgisi, New York Polis Departmanı (NYPD) tarafından da teyit edildi. Polisin olay yerinde bi-iki el yapımı patlayıcı bulduğunu aktaran CNN, daha fazla patlayıcı olması ihtimaline dair aramaların sürdüğünü ifade etti. 

New York'un hem turistler hem de yerliler için en popüler noktalarından biri olan Times Meydanı yakınlarında gerçekleşen patlamanın kentteki trafiği de olumsuz etkilediği belirtildi. 

New York Polis Departmanı’ndan yapılan açıklamada, polis kuvvetlerinin 42. sokak ve 8. caddenin kesişimine dair ihbarlara yanıt verdiği, A, C ve E metro hatlarının tahliye edildiğini kaydedildi.

Amerika’nın Sesi’nden Mehmet Sümer, Times meydanı yakınındaki, Port Authority otobüs terminalinde ufak çaplı patlama meydana geldiğini aktarırken, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Birkaç kişinin yaralandığı, polisin olay sonrası bir kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor” ifadelerini kullandı.

‘TERÖRLE BAĞLANTILI’

Polis açıklamasında ‘saldırının terör bağlantılı’ olduğu bilgisi verildi. Saldırganın ismi 27 yaşındaki Akayed Ullah olarak açıklandı. Basın toplantısında, saldırganın IŞİD’le bağlantılı olup olmadığı sorusuna ise net bir yanıt verilmedi; “Bazı açıklamalar yaptı” ifadeleriyle yetinildi.