29 yaşındaki Özbek göçmen Sayfullo Saipov’un New York’ta Salı günü 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırıIŞİD üstlendi.

IŞİD’in haftalık gazetesi El Naba’da yayınlanan açıklamada, IŞİD saldırganın ‘askerlerinden biri’ olduğunu belirtti ancak bu iddiayı doğrulamak adına hiç bir kanıt sunmadı.

Saipov 2010 yılında Amerika’ya, Yeşil Kart Çekilişi programıyla yasal yollardan geldi.

Terör suçlarıyla yargılanan Saipov, 8 kişiyi öldürdü, onlarca kişiyi de yaraladı.

Saldırı sonrası polis müdahalesiyle yaralanan saldırgan hastanede verdiği ifadesinde IŞİD’e bağlılığını belirtti ve hastane odasına IŞİD bayrağı asılmasını istedi.

Özbek Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, New York’taki saldırıyı gaddar ve acımasız olarak tanımladı, yönetiminin soruşturmayla ilgili her konuda yardıma hazır olduğunu belirtti.

Yetkililer, Saipov’un saldırı yönteminin, Avrupa’da araçlarla yapılan saldırılara benzediğine dikkat çekti. New America isimli araştırma örgütü, 2014’ten bu yana motorlu araçlar kullanılarak toplam 15 saldırının meydana geldiğini ve bu saldırılardan 140’tan fazla kişinin öldüğünü belirtiyor.

Salı akşamı terör saldırısının yaşandığı New York, Pazar günü 50 binden fazla kişinin katılması beklenen maraton yarışına ev sahipliği yapacak. New York Polis Departmanı, önlem almak üzere görevli polis sayısını arttırdıklarını belirtti.

(Kaynak: Amerika’nın Sesi)