Nevşin Mengü, bugün CHP’den istifa ederek TİP’e katıldığını duyuran İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in istifasına tepki gösterdi. Mengü, “Şimdi sen, ter damlayarak birileri senin için koşturacak, İstanbul’dan seçileceksin, Türkiye’nin en büyük ana muhalefet partisinin imkanlarını kullanacaksın,  sonra ‘Ya işte ben sosyalistim ama!’ diyeceksin. Oh ne ala, mualla valla! Ayıp!” dedi…

Gazeteci Nevşin Mengü, kendi Youtube kanalındaki programında CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in CHP’den istifa ederek Türkiye İşçi Partisi (TİP)’ne katılmasını değerlendirdi. Mengü, söz konusu istifaya “ayıp” diyerek tepki gösterdi.

Mengü’nün ifadeleri şöyle:

 “Hep AKP’yi eleştiriyorsun, hiç tarafsız değilsin diyenleriniz var. Bugün biraz Sera Kadıgil’i eleştireceğim, kusura bakmasın. Kendisi kadın hakları üzerine çalışan, aktif milletvekillerinden. Sera Kadıgil de 1984’lü. CHP’nin genç milletvekillerinden. Benim bildiğim kadarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok sevdiği isimlerden biriydi. Milletvekili olmak için de çok uğraştı, çok istedi. Yanılmıyorsam ön seçime de girmedi. İstanbul Milletvekili kendisi…
 
Şimdi İstanbul milletvekili olmak yerelde milletvekili olmaktan daha kolaydır, daha güzeldir. Yerelde vekil olmak daha zordur. Çünkü mesela Çorum milletvekili oldun diyelim, hem Türkiye’nin hem de Çorum’un dertleriyle uğraşacaksın. Çiftçinin derdi, yerelin derdin de ona gelir. Kolay değildir yani. Hem onunla hem memleket meseleleri ile uğraşmak zordur. İstanbul, Ankara zormuş gibi gelir ama öyle değildir. İstanbul büyük kent, kim kime dum duma. İstanbul’da biraz daha yüksek siyaset yapıyorsun.
Kadıgil de İstanbul milletvekili ve TİP’e geçme kararı almış. Ve diyor ki; “Ben hiç inanmadığım şeyi size anlatmadım, bundan sonra anlatmak istemiyorum… Siyasette olacaksam olduğum gibi olmak istiyorum” diyor.
 
Çok güzel tabi, herkes olduğu gibi olmalı da madem olduğu gibi değise şimdi bu biraz ayıp değil mi? Şimdi CHP’nin il örgütü, ilçe örgütü son birkaç seçimdir koşturuyor. Bu insanların bir taraflarından ter damlıyor milletvekilleri seçilsin diye. Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme. Ben de sahada görüyorum. CHP, yerel seçimi nasıl kazandı? İl, ilçe örgütleri çalıştı. AKP’nin örgütleri yatıyor. Yalansa yalan deyin şimdi. CHP’nin örgütleri harıl harıl koşturuyor.
 
Şimdi sen, ter damlayarak birileri senin için koşturacak, İstanbul’dan ve seçileceğinin garanti olduğu bir sıraya koyularak seçileceksin, sonra ‘Ya işte ben sosyalistim ama!’ diyeceksin TİP’e geçeceksin. Oh ne ala, mualla valla! Bence ayıp! Hiç kusura bakmasın. CHP sana sosyalist gelmiyorsa o zaman bağımsız girseydin. Deseydin ki ‘Ben bağımsız adayınızım’. Seçmene birebir kendin gitseydin. Seçildikten sonra da TİP’e mi gidersin, naparsan yapsaydın. Ama şimdi, Türkiye’nin en büyük ana muhalefet partisinin imkanlarını kullan, sonra ‘aa işte ben biraz sosyalistim’ filan…”