Ücretli dizi ve film izleme platformları içerisinde son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiş olan Netflix uygulaması birçok farklı türde ve seçenekte dizi ve film sunmaktadır. Özellikle Netflix uygulamasına özel olarak ve netflix'in yapımcılığını üstlendi diziler veya filmler birçok izleyici kitlesi tarafından sıklıkla izlenmektedir.

Hem Türk hem de yabancı yapım dizi ve filmler içerisinden istediğiniz türde filmi tercih ederek kesintisiz olarak izleyebilirsiniz. Netflix’teki en iyi diziler listesi şöyledir;

  1. La Casa De Papel
  2. Sherlock
  3. Dark
  4. The Crown
  5. Friends
  6. Black Mırror
  7. Breaking Bad
  8. Anne With An E
  9. Bir Başkadır

Bu listeyi https://www.zovovo.com/en-iyi-netflix-dizileri-guncel/ sitesinden yararlanarak hazırladık.

La Casa De Papel

İspanya yapımı Netflix dizisi olan La Casa De Papel bir grup soyguncunun İspanya Darphanesi’ne gerçekleştirdikleri soygunu ve soygun sürecini anlatmaktadır. Suç dizi olarak da bilinen bu dizi aslında ayaklanmayı ve sürüp giden düzeni eleştirmeye de odaklanmaktadır.

IMDB’de 8,5 puan alan bu dizi toplamda 5 sezon sürmüş ve 5. Sezon final sezonu olarak yayınlanmıştır. Birçok izleyicinin merakla takip ettiği ve izlediği bu dizi oldukça fazla ilgi görmüştür.

Sherlock

Sir Arthur Canon Doyle’ın aynı adlı romanından uyarlanmış olan Sherlock dizisi adını dizinin ana karakterinden almıştır. Londra’da geçen bu dizi inanılmaz yetenekli ve zeki bir dedektif ile zamanla en yakın arkadaşı olan eski bir askeri doktorun maceralarını anlatmaktadır. 4 sezon 13 bölümden oluşan bu dizi IMDB’de 9,1 puan alarak zirveye yerleşmiştir.  

Dark

Bilimkurgu ve gizem türlerinde yer alan Netflix orijinal yapımı Dark dizisi karmaşık aile ilişkilerinin temelini aslında 33 yılda bir kendini tekrar eden zaman yolcuğundan kaynaklandığını anlatan bu dizi oldukça karmaşık ve iç içe geçmiş olaylar silsilesini yansıtmaktadır. IMDB’den 8,7 puan alan Dark toplamda 3 sezondan oluşmaktadır.

The Crown

İngiliz kraliyet ailesinin ünlü kraliçesi II. Elizabeth’in hayatını konu edinen The Crown dizisinde ilk sezon II. Elizabeth’in prens Philip ile evliliğini ve tahta geçmesini anlatırken ilerleyen sezonlarda yavaş yavaş hayatının akışı ve Prenses Diana’nın hayatlarına dahil olmasını anlatmaktadır.

Netflix orijinal yapımı bu film şu anda 4 sezon olarak yayınlanmış bu dizinin henüz 5. Sezonunun yayınlanıp yayınlanmayacağı veya ne zaman yayınlanacağı tam olarak bilinmemektedir.

Friends

1994 yılından 2004 yılına kadar süren Frends dizisi netflix platformuna gelmiş ve yeniden gündem halini almıştır. 10 sezon süren friends dizisi doksanlı yıllarda geçen arkadaşlığı ve bu arkadaşların maceralarını konu edinmektedir. Bölümleri ortalama olarak 20 dakika kadar süren bu dizi imdb de 8,9 puan almıştır.

Breaking Bad

Imdb de 9,5 puan alan Breaking Bad dizisi imdb listesinde yer alan listeler içerisinde en iyi diziler listesinde beşinci sırada yer almaktadır. 50’li yaşlarında kimya öğretmeni olan Walter white’ın uyuşturucu örgütleriyle olan mücadelesini anlatmaktadır. Toplamda 5 sezon sürmüş olan bu dizinin bölümleri ortalama olarak 50 dakikadır

Anne With An E

Klasik çocuk edebiyatı romanları içerisinde yer alan Lucy Maud Montgomery tarafından yazılmış olan yeşilin Kızı Anne romanından uyarlanmıştır. 3 sezon olarak yayınlanmış bu dizinin bölümleri ortalama olarak 1 saat kadar sürmektedir. Dram türünde yer alan Anne With An E dizisi IMDB’de 8,7 puan almıştır.

Bir Başkadır

Netflix Türk orijinal yapımı olan Bir Başkadır dizisi objektif bir bakış açısı ile günümüz Türkiye’sini yansıtmakta olan bu dizi tek sezonluk mini dizidir. Toplamda 8 bölümden oluşan bu dizi ortalama olarak 1 saat kadar sürmektedir.

https://www.zovovo.com/ Tavsiye ve Bilgi sitesinde Netflix’teki En İyi Diziler, En İyi Mini Diziler, En İyi Filmler gibi birçok detaylı listeye de ulaşabilirsiniz.