Şifre paylaşımını nasıl engelleyeceğini paylaşan Netflix, yönergeleri sitesinden kaldırdı. Şirket, yönergelerin bir hata nedeniyle siteye eklendiğini ve kaldırıldığını belirtti. 

Şifre paylaşımını azaltmak için çalışmalarına devam eden Netflix, yönergeleri sitesinden kaldırdı. Netflix'in yeni planına göre, hesabın açıldığı cihazlar, hesap sahibinin evindeki modeme 31 gün içinde bir kez bağlanmazsa bloke olacak. Cihazın ana lokasyona bağlı olup olmadığını anlamak için IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap aktivitesi göz önünde bulundurulacak.

RaniniTv'nin haberine göre, Netflix, The Streamable'a yaptığı açıklamayla yönergelerin bir hata nedeniyle siteye eklendiğini ve kaldırıldığını belirtti. Habere göre Netflix, düşük ücretle ekstra hesap özelliğini test ettiği Şili, Kosta Rika ve Peru'da geçerli olan şifre paylaşım kurallarını yanlışlıkla genele yayınladı. Dolayısıyla başta ABD olmak üzere henüz bu kuralların uygulanabilirliği resmileşmedi.

Netflix'in getirmeyi planladığı sistem sadece aynı hane içinde şifre paylaşımı yapılmasını amaçlıyor. Bu nedenle seyahat halinde olan kişilerin hesaplarına erişebilmesi için 7 gün kullanabilecekleri geçici bir şifre alması da hedefleniyor. 

Platformun şifre paylaşımını azaltmak için mart ayının sonunda çalışmalara başlaması bekleniyor.